365 nachten gratis proefslapen

14 dagen vrijblijvend thuis uitproberen & 12 maanden gratis omruilgarantie. U betaalt pas achteraf. Meer info

Veelgestelde vragen

Om u nog beter van dienst te zijn, hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Met daarbij uiteraard onze antwoorden.

De meest gestelde vraag is:

Wat doen jullie met retour genomen matrassen?

Als geen ander begrijpen wij dat u geen reeds beslapen matras wenst. Op een gebruikte matras gaan proefslapen is geen prettig idee. Wij leveren altijd volledig nieuwe en dus ongebruikte producten. Daar kunt u 100% van op aan.

Slechts 10% van de door ons geleverde matrassen komt terug. Procentueel is dat niet veel want dat betekent dat 90% van de proefslapers tevreden is en dus besluit het matras te behouden. Maar gezien het grote aantal matrassen die wij per maand uitleveren is het best nog wel een stapel.

Vernietigen van deze matrassen is uit financieel maar ook milieutechnisch oogpunt geen optie. De retourgenomen producten worden onder onze verantwoordelijkheid bij een logistieke dienstverlener gereinigd en eventueel voorzien van een andere hoes. Daarna worden de omgepakte producten onder een ander merk aan een Duitse opkoper verkocht.

Comprimeren van een matras slechts 1x mogelijk

Al onze matrassen worden gecomprimeerd, opgerold en in een doos aangeleverd. Dit doen wij al sinds 2010 met veel succes. Volgens de Consumentenbond is dit een uiterst verantwoorde verpakkingsmethode.
Echter wanneer een matras te lang in een opgerolde toestand verblijft, ontstaat er een kwaliteitsverlies. Vandaar dat onze matrassen pas de dag voordat het product wordt uitgeleverd gecomprimeerd en verpakt wordt. Het matras blijft daardoor een te verwaarlozen tijd in opgerolde toestand maar wel met 100% behoud van kwaliteit.
Het comprimeren met een druk van 30.000 kilo kan slechts eenmalig plaatsvinden. Een retourgenomen matras hier nog een keer aan blootstellen is onverantwoord. Het kwaliteitsverlies zal door de consument direct worden opgemerkt. Vanuit dit gezichtspunt alleen al is het niet zinvol een retour genomen matras weer op dezelfde manier in het verkeer te brengen.

Video: LivingComfort bij RTL 5 (2010) over matrassen comprimeren.


Video: Veelgestelde vragen


Vragen over het bestellen

Bestellen bij LivingComfort om 14 dagen gratis te gaan proefslapen op een LivingComfort product is heel eenvoudig. Op de bestelpagina kunt u in drie stappen uw bestelling plaatsen.

In stap 1 geeft u aan welke producten u graag zou willen bestellen.

In stap 2 ziet u een overzicht van de door u gewenste producten om te gaan proefslapen inclusief prijzen. Op deze pagina kunt u tevens uw naam, adres, woonplaats, gegevens invullen en aangeven op welke wijze u na 14 dagen wenst te betalen. Ofwel direct via iDeal, CreditCard of Paypal, achteraf via bankoverschrijving, dan wel gespreid in drie termijnen (0% rente) met Capayable. Na het invullen van deze gegevens plaatst u uw bestelling.

In stap 3 kunt u nog aangeven op welke datum u uw bestelling thuis wenst te ontvangen. Direct na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een orderbevestiging van uw bestelling. Hierin vindt u een overzicht van de door u bestelde artikelen en het aflever- en factuuradres. Tevens ontvangt u uitgebreide informatie over het verdere verloop.

Wilt u een bestelling annuleren? Stuur ons dan een e-mail naar klantenservice@livingcomfort.nl met daarin vermeld uw referentienummer. Dit nummer vindt u op de orderbevestiging. De thuiswinkel waarborg garandeert dat u veilig en betrouwbaar winkelt bij LivingComfort.

Vragen over het proefslapen

Addertjes onder het gras, kleine letters in de overeenkomst die u niet gelezen heeft. Uw zorg begrijpen wij, maar bij LivingComfort zijn ze er werkelijk niet. Wij zijn aangesloten bij de Centrale Branche vereniging Wonen (CBW). Bij het CBW kunt u terecht als ondanks onze kwaliteitszorg er iets mis zou zijn met een product en u vindt dat wij niet correct met uw klacht omgaan. Het CBW heeft een geschillencommissie waaraan u uw eventuele klacht kunt voorleggen. De geschillencommissie zal vervolgens een voor LivingComfort bindende uitspraak doen. Aan alles wat LivingComfort u toezegt wordt zij gehouden door het CBW.
Nee, u kunt de producten zonder enige verplichting bestellen en er 14 dagen gratis op proefslapen. Alle daaraan verbonden kosten zijn voor rekening van LivingComfort
U mag tijdens het 14 dagen proefslapen het LivingComfort matras behandelen alsof de producten al van u zijn. Voor een goed comfort moet het plastic er zelfs af. Wel verzoeken wij u het plastic te bewaren tot na de 14 dagen proefslaapperiode.
U stuurt een e-mail met het verzoek om de producten op te halen naar klantenservice@livingcomfort.nl Binnen 3 werkdagen wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak. Zo eenvoudig werkt de procedure.
Het matras dient in de originele plastic verpakking (zonder doos) te worden teruggestuurd.
Nee, het ophalen van de LivingComfort is evenals het proefslapen voor u volledig gratis.

Vragen over de cadeaubon

Met de LivingComfort cadeaubon kunt u de aankoop van een PerfectCare boxspring betalen. Bij de aanschaf van een 1-persoonsboxspring mag u tot maximaal E 1.500 aan cadeaubonnen inleveren. Voor een 2-persoonsboxspring is dit bedrag vastgesteld op E 3.000.
Ja, de cadeaubon kunt u gerust aan iemand anders doorgeven.
Ja, in de landen waar LivingComfort actief is kan de cadeaubon worden ingeleverd.
Nee, aangezien de producten van LivingComfort reeds de beste kwaliteit/prijs verhouding bieden.
U kunt de cadeaubon online aanschaffen door een bestelling te plaatsen voor een boxspring, matras, lattenbodem of daaraan gerelateerde producten via een van onze webshops. Voor de tegenwaarde van deze bestelling koopt u dan de cadeaubon. Uiteraard is de cadeaubon ook te verkrijgen zonder een product van ons te kopen. In dat geval neemt u contact op met de klantenservice van LivingComfort.
In het geval u producten bij ons heeft besteld dan wordt de nominale waarde van de cadeaubon bepaalt door de tegenwaarde van de betrokken goederen. In dat geval bent u niet vrij om het bedrag van de cadeaubon zelf te bepalen. In alle overige gevallen kunt u het bedrag van de cadeaubon zelf vaststellen waarbij een minimum bedrag van E 100,- geldt.
U mag een onbeperkt aantal cadeaubonnen inleveren tot een maximum van E 1.500 bij een 1-persoonsboxspring en E 3.000 bij een 2-persoonsboxspring.
Nee, de cadeaubon is alleen te gebruiken voor de aanschaf van de PerfectCare boxspring.
Nee, er is geen vervaltermijn verbonden aan de cadeaubon.
Nee, helaas niet. Wanneer de LivingComfort cadeaubon verloren is geraakt of zonder uw toestemming is gebruikt, kan de bon niet worden vervangen of geannuleerd. De cadeaubon is immers precies zo als contant geld.
Nee, de LivingComfort cadeaubon is uitsluitend bedoeld voor de aanschaf van een PerfectCare boxspring waarbij er geen teruggave van gelden is voorzien.

Vragen over Energy+

Vanaf het moment dat u gaat liggen, zult u vaststellen dat het Energy+ NASA matras zich nauwkeurig aan uw lichaamsvormen aanpast. Verantwoordelijk hiervoor is het hightech comfortmateriaal Vifit foam dat oorspronkelijk is ontwikkeld door NASA voor haar ruimtevaartprogramma. Dankzij de unieke drukverlagende eigenschappen van de toegepaste materialen is een uniforme matras ontstaan die voor vrijwel iedereen is geschikt. De praktijk blijkt ons gelijk te geven. Meer dan 98 % van de mensen die voor de gratis 14 dagen proefslapen periode kiest, besluit het Energy+ matras te behouden
Indien de lattenbodem 28 of meer latten heeft, kan er zonder probleem een Energy+ matras op geplaatst worden.
Het Energy+ matras kan probleemloos op iedere dwarsgespannen spiraalbodem geplaatst worden.
Het Energy+ Matras is 23 centimeter hoog en opgebouwd uit een traagschuim toplaag van ca. 5 cm (soft SG 50, bij ultracomfort is dit soft SG 65). Het middenstuk bestaat uit ca. 13 cm pocketveren, 6 slags conisch gevormd. De onderplaat bestaat uit ca. 4 cm hoog polyether hard schuim.
Het traagschuim dat door Energy+ voor het matras gebruikt wordt, komt in twee vormen, Vifit Traagschuim en BlueFlex UltraComfort traagschuim. Beide vormen hebben een open klasse A celstructuur. Het BlueFlex UltraComfort is te herkennen aan de blauwe kleur met geldeeltjes, standaard Vifit traagschuim heeft een gele kleur. Belangrijkste voordelen van BlueFlex UltraComfort traagschuim is de 12x hogere ventilatiekracht dan standaard traagschuim en een bewezen optimale temperatuurregulatie. Waardoor u verkoelend slaapt in de zomer en verwarmend in de winter.
Nee, door de toegepaste materialen en de speciale opbouw van het matras mag het product zelfs niet gekeerd worden. Het Energy+ matras bestaat uit een toplaag (traagschuim) en onderlaag (comfortschuim). Het is daarom niet verstandig om het matras te keren.
Het Energy+ matras is optioneel uit te rusten met de ClimaBest Protector (+ €79,00 voor de éénpersoons ClimaBest Protector, + €99,00 voor de tweepersoons ClimaBest Protector). De natuurlijke oplossing voor uw slaaphygiéne. De matraskern is standaard voorzien van een luxe afritsbare matrashoes met 100% ClimaBest Vezels. De onderkant van de hoes is voorzien van een matrasbeschermend materiaal. Om de ClimaBest Protector dient u uiteraard nog een standaard hoeslaken te gebruiken.
Het Energy+ matras soepele versie is geschikt voor personen tot 120 kilogram. Voor personen boven de 120 kilogram is het Energy+ matras in de harde variant geschikt. Na afloop van uw bestelling vragen we altijd naar uw persoonlijke situatie. Dat wil zeggen welk type slaper u bent, wat uw gewicht is en of u een voorkeur heeft voor een hard of een zacht matras. Aan de hand van uw persoonlijke situatie leveren we het Energy+ matras daarbij behorend. Het Energy+ matras komt in twee varianten; soepel en stevig. Op de sticker van het aan u geleverde matras kunt u zien welk type matras u heeft ontvangen: Energy+ DE staat voor stevig, Energy+ NL voor soepel.
Energy+ heeft er voor gekozen haar matrassen, lattenbodems en kussens uitsluitend via het internet te verkopen. Het geld dat de winkelier normaal gesproken aan u verdient (meer dan 50% van de aanschafprijs) is uw prijsvoordeel.
Als de elektrische deken geschikt is voor het gebruik op een matras, dan kan deze ook gebruikt worden op het Energy+ matras.
Wanneer u een gewicht heeft tot 120 kg is het Energy+ matras (soepele variant) geschikt. Wanneer u een gewicht heeft boven 120 kg is het Energy+ matras (harde variant) geschikt. Na uw bestelling maakt u pas de keuze voor de harde variant van het Energy+ matras.
Het is mogelijk om zowel éénpersoonsmatrassen als een tweepersoons matras te bestellen.

Maten éénpersoons matras:
70x190, 70x200, 70x210, 80x200, 80x210, 80x220, 90x200, 90x210, 90x220, 100x200, 100x210, 100x220
Maten tweepersoons matras:
120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210
Let op, wij bieden geen andere matrasmaten dan bovenstaand vermeldt.
Gebruik voor het opmaken van het matras een geschikt hoeslaken. Let hierbij op dat het hoeslaken voldoende ruim en rekbaar is zodat het strak blijft liggen. Hoeslakens met extra hoge hoeken (zo’n 23 tot 25 centimeter), zijn hierbij aan te raden. Zo worden het matras volledig afgedekt. Het is niet noodzakelijk om een molton matrasbeschermer te gebruiken bij het Energy+ matras en het MediActive matras door de matrashoes van 100% ClimaBest vezels.
Het Energy+ matras heeft een levensduur van 10 jaar en is door consumentenbond in 2013 uitgeroepen tot 'beste van de klas' op het gebied van levensduur, met een rapportcijfer van een 9,4. Na het verstrijken van deze 10 jaar worden de ondersteuning, veerkracht en ventilatie van het matras minder. De matrashoes van het Energy+ matras is afritsbaar, waardoor deze gewassen kan worden tot 60 graden Celcius. Hierdoor kunt u de hygiëne van de matrashoes in stand te houden. Omdat het Energy+ matras anti-allergeen is, zal de matras gedurende 10 jaar vrij blijven van huisstofmijt. Een goed geventileerde slaapkamer is niet alleen positief voor een aangenaam slaapklimaat, ook kunnen uw boxspring en matrassen zo goed ventileren.
Het Energy+ matras is optioneel uit te rusten met de ClimaBest Protector (+ €79,00 voor de éénpersoons ClimaBest Protector, + €99,00 voor de tweepersoons ClimaBest Protector). De natuurlijke oplossing voor uw slaaphygiéne. De matraskern is standaard voorzien van een luxe afritsbare matrashoes met 100% ClimaBest Vezels en 4 luxe handvatten. De onderkant van de hoes is voorzien van een matrasbeschermend materiaal. Om de ClimaBest Protector dient u uiteraard nog een standaard hoeslaken te gebruiken.
De ClimaBest Protector is dus niet de matrashoes zelf, maar een additionele aanvulling hierop.
De ClimaBest Protector dient bij normale transpiratie eens in de 4 à 5 maanden op 40 graden Celsius te worden gewassen.

Vragen over MediActive

Vanaf het moment dat u gaat liggen, zult u vaststellen dat het MediActive traagschuim matras zich nauwkeurig aan uw lichaamsvormen aanpast. Verantwoordelijk hiervoor is het hightech comfortmateriaal Vifit traagschuim dat oorspronkelijk is ontwikkeld door NASA voor haar ruimtevaartprogramma. Dankzij de unieke drukverlagende eigenschappen van de toegepaste materialen is een uniforme matras ontstaan die voor vrijwel iedereen is geschikt. De praktijk blijkt ons gelijk te geven. Meer dan 95 procent van de mensen die voor de gratis 14 dagen proefslapen periode kiest, besluit het MediActive matras te behouden.
Indien de lattenbodem 28 of meer latten heeft, kan er zonder probleem een MediActive matras op geplaatst worden.
Het MediActive matras kan probleemloos op iedere dwarsgespannen spiraalbodem geplaatst worden.
Het MediActive matras is 23 centimeter hoog en opgebouwd uit een traagschuim toplaag van ca. 7 cm (soft SG 50, bij Blueflex UltraComfort is dit soft SG 50). De koudschuim basis is ca. 16 cm hoog medium koudschuim SG55, geschuimde A-kwaliteit met open celstructuur.
Het traagschuim dat door MediActive voor het matras gebruikt wordt, komt in twee vormen, Vifit Traagschuim en BlueFlex UltraComfort traagschuim. Beide vormen hebben een open klasse A celstructuur. Het BlueFlex UltraComfort is te herkennen aan de blauwe kleur met geldeeltjes, standaard Vifit traagschuim heeft een gele kleur. Belangrijkste voordelen van BlueFlex UltraComfort is de 12x hogere ventilatiekracht dan standaard traagschuim en een bewezen optimale temperatuurregulatie. Waardoor u verkoelend slaapt in de zomer en verwarmend in de winter.
Nee, door de toegepaste materialen en de speciale opbouw van het matras mag het product zelfs niet gekeerd worden. Het MediActive matras bestaat uit een toplaag (traagschuim) en onderlaag (koudschuim). Het is daarom niet verstandig om het matras te keren. In de lengterichting mag het matras wel gedraaid worden. Dit zal de levensduur van het matras kunnen bevorderen.
Het MediActive matras is optioneel uit te rusten met de ClimaBest Protector (+ €79,00 voor de éénpersoons ClimaBest Protector, + €99,00 voor de tweepersoons ClimaBest Protector). De natuurlijke oplossing voor uw slaaphygiëne. De matraskern is standaard voorzien van een luxe afritsbare Dreamloft matrashoes met 100% ClimaBest vezels. De onderkant van de hoes is voorzien van een matrasbeschermend materiaal. Om de ClimaBest Protector dient u uiteraard nog een standaard hoeslaken te gebruiken.
MediActive heeft er voor gekozen haar matrassen, lattenbodems en kussens uitsluitend via het internet te verkopen. Het geld dat de winkelier normaal gesproken aan u verdient (meer dan 50% van de aanschafprijs) is uw prijsvoordeel.
Als de elektrische deken geschikt is voor het gebruik op een matras, dan kan deze ook gebruikt worden op het MediActive matras.
Het MediActive matras is geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 120 kg. Voor personen boven de 120 kg is er binnen het assortiment van LivingComfort ook een oplossing middels het Energy+ matras in de stevige variant. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Het is mogelijk om zowel éénpersoonsmatrassen als een tweepersoons matras te bestellen.

Maten éénpersoons matras:
70x190, 70x200, 70x210, 80x200, 80x210, 80x220, 90x200, 90x210, 90x220, 100x200, 100x210, 100x220
Maten tweepersoons matras:
120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210
Let op, wij bieden geen andere matrasmaten dan bovenstaand vermeldt.
Gebruik voor het opmaken van het matras een geschikt hoeslaken. Let hierbij op dat het hoeslaken voldoende ruim en rekbaar is zodat het strak blijft liggen. Hoeslakens met extra hoge hoeken (zo’n 23 tot 25 centimeter), zijn hierbij aan te raden. Zo worden het matras volledig afgedekt. Het is niet noodzakelijk om een molton matrasbeschermer te gebruiken bij het MediActive matras door de matrashoes van 100% ClimaBest vezels.
Het MediActive matras heeft een levensduur van 10 jaar. Na het verstrijken van deze 10 jaar worden de ondersteuning, veerkracht en ventilatie van het matras minder. De matrashoes van het MediActive matras is afritsbaar, waardoor deze gewassen kan worden tot 60 graden Celcius. Hierdoor kunt u de hygiëne van de matrashoes in stand te houden. Omdat het MediActive matras anti-allergeen is, zal de matras gedurende 10 jaar vrij blijven van huisstofmijt. Een goed geventileerde slaapkamer is niet alleen positief voor een aangenaam slaapklimaat, ook kunnen uw boxspring en matrassen zo goed ventileren.

Vragen over het TotalFit matras

Vanaf het moment dat u gaat liggen, zult u vaststellen dat het Vifit traagschuim welke de basis vormt van het TotalFit matras zich nauwkeurig aan jouw lichaamsvormen aanpast. Dankzij de unieke drukverlagende eigenschappen van het Vifit traagschuim in combinatie met de unieke anti-allergene TotalFit protector is een matras ontstaan die voor vrijwel iedereen is geschikt. De praktijk blijkt ons ook gelijk te geven. Meer dan 95% van de mensen die voor de 14 dagen gratis proefslapen periode kiest bij LivingComfort, waar totalfit.nu onderdeel van is, kiest ervoor de producten te behouden.
Het TotalFit matras is geschikt om op elk type bedbodem, waaronder een spiraalbodem, lattenbodem of boxspring, gebruikt te worden.
Het TotalFit matras is 23 centimeter hoog. De 5 centimeter hoge toplaag bestaat uit Vifit traagschuim (geschuimd) met een soortelijk gewicht van SG 50. Deze toplaag is gemonteerd op 18 centimeter hoog comfortschuim.
Het TotalFit matras bestaat uit een toplaag (traagschuim) en onderlaag (comfortschuim). Het is daarom niet verstandig om het matras te keren.
Als de elektrische deken geschikt is voor het gebruik op een matras, dan kan deze ook gebruikt worden op het TotalFit matras.
Het maximale gewicht op het TotalFit matras is 110 kilogram. Indien u op zoek bent naar een matras voor personen boven dit gewicht kunt u terecht bij onze zustersite; Energy+ . Allen onderdeel van LivingComfort.
Éénpersoons:
70x190, 70x200, 80x200, 80x210, 90x200, 90x210
Tweepersoons:
140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210
Let op, wij bieden geen andere matrasmaten dan bovenstaand vermeld.
Gebruik voor het opmaken van het matras een geschikt hoeslaken. Let hierbij op dat het hoeslaken voldoende ruim en rekbaar is zodat het strak blijft liggen. Hoeslakens met extra hoge hoeken (zo’n 23 tot 25 centimeter), zijn hierbij aan te raden. Zo worden het matras volledig afgedekt.
Bij Totalfit koopt u via het internet direct bij de fabrikant. Dit levert al snel 70% voordeel op. Daarnaast maken wij geen gebruik van dure winkels, een kostbaar dealer netwerk of geldverslindende tv reclames. Bekijk ook de video waarin Peter Trompert, Algemeen Directeur van LivingComfort, uitlegt hoe het kan dat webwinkels als die van Totalfit tot wel 70% goedkoper kunnen zijn.

Vragen over de ClimaBest Boxspring

Een boxspring is in feite de bedbodem van een boxspringcombinatie. Een boxspringcombinatie bestaat uit de boxspring op pootjes, een matras en eventueel een matrastopper. Een boxspringcombinatie is uit te breiden met accessoires zoals een hoofd- en/of voetbord, nachtkasten en voetenbank. De Climabest Boxspring bestaat uit een boxspringbodem met poten, Energy+ matras of MediActive matras en een hoofdbord.
De boxspring bestaat uit een beklede bak van hout of metaal, met daarin een frame met poten. De vering in de boxspring kan zowel Bonell vering als pocketvering zijn. Bij een Bonell vering zijn alle veren aan elkaar gekoppeld, waardoor de boxspring een 'wiegend' effect heeft. Bij een pocketvering boxspring zijn de veren los van elkaar verpakt in zakjes, waardoor het wiegende effect vervalt. De ClimaBest Boxspring bestaat uit een onderstel van massief vurenhout met een binnenveren kern van elektrotermisch gehard staal en hoogwaardig HD PU schuim.
De hoogte onder de boxspring staat gelijk aan de hoogte van de poten, namelijk 15 cm. Het kan geen kwaad spullen onder uw boxspring te bewaren. Wel is het verstandig om uw spullen in een afsluitbare bak (op wieltjes) te bewaren, om stofvorming op uw spullen te voorkomen.
Er is geen aanbevolen dikte voor een boxspringbodem. De hoogte van de boxspringcombinatie is afhankelijk van de hoogte van de poten, de dikte van de boxspringbodem, de dikte van het matras en de dikte van de eventuele matrastopper.
U kunt bij het reinigen van uw boxspring het beste proberen water te vermijden. Reinig de boxspring liever met een zachte borstel, stofzuigen is niet aan te raden. Wanneer u een vlek ontdekt in uw boxspring kunt u deze het beste eerst zonder reinigingsmiddelen schoonmaken. Een droge of licht vochtige doek neemt vaak het meeste vuil op. Altijd deppen, nooit wrijven.
De ClimaBest Boxspring is beschikbaar in een vaste, vlakke boxspring en een elektrisch verstelbare variant.
Het is aan te raden om een matrastopper te gebruiken wanneer de matras niet meer voldoende ondersteuning biedt of slijtageplekken vertoond. Daarbij kan een matrastopper het comfort verhogen door het matras harder of zachter aan te laten voelen. Bij de ClimaBest Boxspring in combinatie met een Energy+ matras of een MediActive matras wordt een matrastopper niet aanbevolen. Dit omdat de Energy+ matras en het MediActive matras beiden traagschuim matrassen zijn. Een topmatras haalt de werking van het traagschuim matras weg.
Een boxspring bodem kan voor elk type matras worden gebruikt. In de praktijk wordt een boxspring vaak uitgerust met een pocketvering matras, koudschuim matras of traagschuim matras. Een goede matras versterkt het ondersteunende effect en comfort van de boxspring. De ClimaBest Boxspring wordt geleverd met het Energy+ traagschuim matras of het MediActive traagschuim matras.
De gemiddelde levensduur van een boxspring is ongeveer 20 jaar. De ondersteunende eigenschap van de boxspring zal in de loop van de jaren langzaam afnemen. Hoewel de boxspring bodem zelf zo'n 20 jaar mee kan, wordt de bekleding van de boxspring naar verloop van tijd minder fris. Doordat de boxspring vocht opneemt, kan dit in combinatie met een te warm slaapklimaat, leiden tot de ontwikkeling van huisstofmijt. De ClimaBest Boxspring is voorizen van de Purotex® technologie, waardoor huisstofmijt geen kans heeft de boxspring binnen te dringen en de boxspring 100% allergievrij blijft. Zo is gedurende de levensduur van uw boxspring een hygiënisch slaapklimaat gegarandeerd!
Wanneer u last heeft van lichamelijke klachten is een boxspring zeker aan te raden. Afhankelijk van de aard van de klachten, heeft een boxsping zo zijn voordelen. Door de samenstelling van de boxspring heeft deze een drukverlagende werking. Een goed matras ondersteund deze werking voor het grootste ligcomfort. Doordat een boxspring doorgaans hoger is dan een ander slaapsysteem, maakt dit in- en uit bed stappen gemakkelijker. Wanneer u last heeft van allergiën is de ClimaBest Boxspring zeker aan te raden door de 100% allergiebescherming.
De achterkant van het hoofdbord van de ClimaBest Boxspring is bekleed in dezelfde stof als de boxspring. De ClimaBest boxspring is leverbaar in 3 verschillende kleuren. Het hoofdbord wordt in dezelfde kleur geleverd als uw boxspring.
De ClimaBest Boxspring wordt standaard geleverd inclusief Energy+ matras(sen) of MediActive matras(sen) en het hoofdbord. Het ClimaBest Boxspring onderstel is niet los verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
De poten van de ClimaBest Boxspring zijn 15 cm hoog.
De ClimaBest Boxspring is opgebouwd uit de boxspring zelf, de poten en het Energy+ matras of het MediActive matras. De boxspring heeft een hoogte van 22 cm. De lighoogte is, inclusief poten, circa 37 cm. Met het Energy+ matras of het MediActive matras, welke beiden een hoogte hebben van 23 centimeter, is de slaaphoogte 60 cm.

Vragen over de ClimaBest Matrastopper

Vanaf het moment dat u gaat liggen, zult u vaststellen dat het vifit traagschuim welke de basis vormt van de ClimaBest matrastopper zich nauwkeurig aan uw lichaamsvormen aanpast. Dankzij de unieke drukverlagende eigenschappen van het vifit traagschuim in combinatie met de unieke anti-allergene ClimaBest matrashoes is een uniforme matrastopper ontstaan die voor vrijwel iedereen is geschikt. De praktijk blijkt ons ook gelijk te geven. Meer dan 95% van de mensen die voor de 14 dagen gratis proefslapen periode kiest bij Select Comfort, waar matrastopper.eu onderdeel van is, kiest ervoor de producten te behouden.
De ClimaBest Matrastopper is geschikt om op elk type matras of boxspring gebruikt te worden.
De ClimaBest Matrastopper is 7 centimeter hoog opgebouwd uit een kern van vijf centimeter hoog Vifit traagschuim (geschuimd) met een soortelijk gewicht van SG 50.
Door de toegepaste materialen en de speciale opbouw van de ClimaBest Matrastopper is dit niet noodzakelijk. Uiteraard mag dit wel. Voor het slaapresultaat heeft dit geen gevolgen, de opbouw van de matrastopper is aan beide zijden gelijk.
Als de elektrische deken geschikt is voor het gebruik op een matras, dan kan deze ook gebruikt worden op de ClimaBest Matrastopper.
Het maximale gewicht op de ClimaBest Matrastopper is sterk afhankelijk van het ondergelegen matras of boxspring. De Matrastopper voegt enkel een comfortlaag toe aan het reeds bestaande matras. Indien u op zoek bent naar een matras voor personen zowel tot 120 kg als daarboven kunt u terecht bij één van de zustersites van Matrastopper.eu; Energy+ en MediActive. Allen onderdeel van The Select Comfort Company.
Éénpersoons:
70x190, 70x200, 80x200, 80x210, 90x200, 90x210
Tweepersoons:
140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210
Let op, wij bieden geen andere matrasmaten dan bovenstaand vermeld.
Gebruik voor het opmaken van de matrastopper in combinatie met het matras een geschikt hoeslaken. Let hierbij op dat het hoeslaken voldoende ruim en rekbaar is zodat het strak blijft liggen. Hoeslakens met extra hoge hoeken (zo’n dertig centimeter, afhankelijk van de dikte van het matras) zijn hierbij aan te raden. Zo worden beide matrassen volledig afgedekt.

Vragen over het ClimaBest BabyMatras

Het is een veilig en gezond matras voor uw baby omdat het een aantal eigenschappen bezit die de nachtrust van jou kindje bevorderd. Zo is het het matras anti-allergisch, en zorgt het voor optimale ventilatie en regulering van temperatuur. De toplaag van BlueFlex traagschuim zorgt voor een optimale drukverlagende werking op het lichaam en hoofdje van je baby. Je baby zakt hierdoor een klein beetje weg in het matras en krijgt een volledige ondersteuning van het lijfje. Zo worden drukpunten op het hoofdje (afplatting), nek en heupen voorkomen.
Het ClimaBest BabyMatras bestaat uit een kern van 9 cm polyether Comfortschuim en een toplaag van 1 cm BlueFlex Ultra Comfort traagschuim, voorzien van een tricot. De Dreamloft matrashoes is afneembaar en wasbaar tot 60 graden Celsius.
Net als bij de gewone matrassen zijn er ook veel verschillende soorten babymatrassen. De grote verschillen zitten in het materiaal en de prijs daarvan. Op de pagina over soorten babymatrassen staan alle verschillen op een rij. Daarnaast heb je natuurlijk ook de keus om een tweedehands matras te kopen, wat financieel aanlokkelijk is. Vaak is een tweedehands matras erg onhygiënisch door urine resten en schimmels die zich in het matras hebben gevormd. Wij raden daarom aan om altijd een nieuw matras te kopen voor de veiligheid van jouw bab. Wij hebben in een overzicht gemaakt van een aantal aanbieders van babymatrassen, je vindt de vergelijkingstabel op de pagina babymatras vergelijken.
 • Geen gedoe, makkelijk wasbaar
 • Ideale oplossing voor het opvangen van spuug en plas.
 • Altijd een schoon, fris en hygiënisch babymatras
Niet alle soorten babymatrassen zijn gemakkelijk schoon te houden. Neem bijvoorbeeld een binnenvering of pocketvering matras. Door de opbouw van deze matrassen is de kans groot dat vocht (plas, slijm of braaksel) in het matras terecht komt. De binnenkant van deze matrassen zijn niet schoon te maken. Een matras van latex, koudschuim of polyetherschuim zijn al veel beter schoon te houden. Een wasbare matrashoes zorgt ervoor dat je baby, na een ongelukje, weer op een schoon en fris matras kan slapen.

Het ClimaBest BabyMatras heeft een wasbare matrashoes en de ClimaBest Protector is voorzien van Adaptive, de ClimaClean technologie. Adaptive zorgt voor een vochtvrij en verkoelend babymatras.
Een frisse en hygiënische slaapomgeving voor je baby met de ClimaFresh technologie. Het BlueFlex Ultracomfort traagschuim zorgt voor twaalf keer meer luchtventilatie dan huidige traagschuim soorten/merken. Hierdoor kan lichaamswarmte en vocht gemakkelijk worden afgevoerd. Dit zorgt voor een meer hygiënische slaapomgeving.

Het BlueFlex Ultracomfort traagschuim zorgt in de winter voor een verwarmende werking en in de zomer voor een verkoelende werking. Zo heeft je baby in alle seizoenen het maximale slaapcomfort.
Een veilig babymatras. Dat is misschien wel de grootste voorwaarde wanneer je een babymatras gaat kopen. Er worden bepaalde veiligheidseisen gesteld aan babymatrassen, maar je moet ook denken aan de veiligheid van de babykamer. Een matras kan wiegendood nooit voorkomen, maar de technologie kan wel een handje helpen om de kans erop te verkleinen.

Zo is het ClimaBest BabyMatras voorzien van Cairfull, de ClimaSafe technologie. De ClimaBest Protector is voorzien van een 1 cm hoge Cairfull laag met 3D-structuur. Deze actief ventilerende laag maakt doorademen mogelijk wanneer jouw baby op zijn/haar buikje beland. Ook is Cairfull verantwoordelijk voor het slaapklimaat. Deze technologie houdt je baby droog en is extreem comfortabel.
 • De unieke Cairfull 3D-structuur helpt verstikking voorkomen
 • Optimale ventilatie zorgt voor een maximale vochtwerking.
Het ClimaBest BabyMatras maakt gebruik van de Purotex technologie. Hierdoor wordt de kans op allergische reacties en de ontwikkeling van astma sterk gereduceerd. De volledig natuurlijke probiotica ruimen de allergenen op die huisstofmijt allergie veroorzaken. Uw slaapomgeving wordt daardoor hygiënischer en dus gezonder.

Voorkomen is beter dan genezen

Het ClimaBest BabyMatras + ClimaBest Protector, een losse allergeendichte matrasbeschermer, de actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit het ClimaBest BabyMatras verwijdert. Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de ClimaBest Protector verlaten.

Vragen over de aflevering

De matrassen zijn verpakt in plastic, opgerold in een kartonnen doos. Wanneer u kiest voor de optie 'thuisbezorgen' worden de en matrassen gratis bij u aan de deur afgeleverd. Bij deze optie dient u zelf het matras naar uw slaapkamer te tillen. Bij de optie 'slaapkamerbezorging' worden het matras voor € 19,95 bij u in de slaapkamer gebracht (max. 1 verdieping).
Nee, LivingComfort berekent geen vrachtkosten voor het matras. De prijs die bij de bestelling wordt weergegeven is de werkelijke prijs . Hier komt niets meer bij.
Ja, LivingComfort levert vanuit haar distributiecentrum te Houten tegen dezelfde voorwaarden en prijzen in België als in Nederland.
Voor leveringen naar een van de Waddeneilanden moet u rekening houden met 1 dag extra. Heeft u een matras voor 12.00 's middags besteld, dan zal de levertijd 2 dagen bedragen.
U dient zelf zorg te dragen voor het afvoeren van de oude matrassen. Indien er een omruiling plaats vindt nemen we uiteraard het oude om te ruilen matras mee zodra we de nieuwe komen bezorgen.

Vragen over de garantie

Op de LivingComfort producten is 10 jaar volledige garantie van toepassing (m.u.v. de EeZeeSleep Boxspring, hierbij gelden de CBW voorwaarden). LivingComfort is bovendien CBW erkend. CBW-erkende winkels bieden een extra goede productgarantie.
De garantie is gebaseerd op de volgende bepalingen:

 • De garantieperiode vangt aan op het moment van aflevering. De aankoopnota dient als garantiebewijs.
 • Gedurende de garantieperiode vindt er geen afschrijving plaats op basis van gebruik.
 • Voor al onze producten geldt een volledige garantie van 10 jaar. De garantie van 10 jaar is van toepassing op alle onderdelen van alle geleverde producten.
 • De garantie is van toepassing op alle fabricage- en materiaalfouten.
 • De garantie op de matraskern geldt voor natuurlijke gebreken of veranderingen die een zichtbare kuilvorming (groter dan 2 cm) veroorzaken. Normale veranderingen in hardheid of eigenschappen die de drukverlagende eigenschappen niet aantasten, vallen niet onder de garantie. De zijbalken zijn 23 centimeter in hoogte bij aflevering. Door gebruik zullen deze balken tot 22 centimeter in hoogte afnemen, zijnde de in de productspecificatie opgenomen officiele hoogte van de matraskern. De balken zijn van een specifieke schuimsamenstelling gemaakt waardoor mede het unieke ligcomfort en het niet-scheuren van de traagschuim toplaag kunnen worden gegarandeerd. Aanspraak op garantie kan worden gedaan bij een afname in hoogte van de zijbalken met meer dan 2 centimeter gerekend vanaf de officiele hoogte van de matraskern.
 • De garantie houdt in dat een artikel dat, materiaal- en/ of constructiefouten vertoont, naar keuze van LivingComfort gratis wordt gerepareerd of vervangen. Een aldus vervangen artikel wordt weer eigendom van LivingComfort.
 • De klant moet uiterlijk binnen 8 weken na het constateren van een gebrek aan het artikel, beroep doen op de garantie, bij gebreke waarvan de garantie vervalt.
 • Buiten de garantie vallen gebreken aan artikelen, die zijn ontstaan als gevolg van normale slijtage of door enige van buitenaf komende oorzaak. Bij gebruik dat in redelijkheid niet als ‘normaal gebruik' kan gelden, kan ook geen beroep op de garantie worden gedaan. Op het doek van de matrashoes en de ClimaBest Protector kunnen vezelpropjes ontstaan. Deze propjes hebben geen negatieve invloed op de werking van het doek, het ligcomfort en de levensduur. Het ontstaan van de propjes betreft een normale slijtage. De propjes kunnen eenvoudig worden verwijderd met een pluizentondeuze.
 • Geen recht op garantie bestaat, indien het artikel verkeerd of onzorgvuldig is gebruikt. Of zonder toestemming van LivingComfort enig (herstel)werkzaamheden of wijzigingen aan het artikel zijn verricht c.q. aangebracht, tenzij deze werkzaamheden of wijzigingen inherent zijn aan het in gebruik nemen van het artikel.
 • Op producten die niet rechtstreeks bij LivingComfort zijn gekocht kunnen wij geen garantie bieden, met name omdat wij bij deze producten niet kunnen nagaan of deze conform onze voorschriften zijn opgeslagen en vervoerd en of u juist en volledig bent geïnformeerd over de eigenschappen en het gebruik van het product.
 • Schade door oneigenlijk gebruik, het inklinken van de afdeklagen met minder dan twee centimeter en afname van de oorspronkelijke stramheid van het interieur tot 20% vallen niet onder de garantie.
 • Indien LivingComfort onder de garantie materiaal- en/of constructiefouten heeft laten repareren of het desbetreffende artikel heeft vervangen, is zij terzake van haar verplichtingen jegens de klant volledig gekweten. De klant kan op grond van de gebleken materiaal- en/of constructiefouten geen ontbinding van de overeenkomst vorderen, tenzij in redelijkheid van de klant niet kan worden verwacht dat de overeenkomst in stand blijft. Bij ontbinding heeft de klant geen recht op schadevergoeding.
 • Direct nadat u uw ophaal- of omruilopdracht aan ons heeft verzonden, ontvangt u op het door u opgegeven e-mail adres onze schriftelijke bevestiging. Mocht deze bevestiging u niet onmiddellijk bereiken maak hiervan dan ter stond melding.
 • Indien producten worden gerepareerd of vervangen tijdens de garantieperiode, wordt de oorspronkelijke garantieperiode niet verlengd.
 • Een garantieclaim wordt onmiddellijk door ons in behandeling genomen nadat wij van u de complete en onderbouwde melding hebben ontvangen. Van uw melding ontvangt u direct per E-mail een bevestiging. Mocht deze bevestiging u niet bereiken neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Voor een nadere onderbouwing van uw garantieclaim kunnen wij u uitnodigen beeldmateriaal aan ons op te sturen. Voor het melden van een garantie klikt u op "klantenservice" op de menubalk en daarna op "garantie melden".
De garantie van de EezeeSleep Boxspring is gebaseerd op de bepalingen van het CBW. Deze zijn als volgt:

 • De garantieperiode vangt aan op het moment van aflevering. De aankoopnota dient als garantiebewijs.
 • Tenzij uitdrukkelijk bij het aanbod naar voren gekomen en schriftelijk of elektronisch anders overeengekomen, wordt de garantie gegeven volgens het volgende systeem: tot één jaar na factuurdatum: de kosten van reparatie resp. vervanging,met inbegrip van de vracht- en voorrijkosten, komen volledig voor rekening van de ondernemer;• één jaar en tot twee jaar na factuurdatum: de kosten van reparatie, resp. vervanging, met inbegrip van de vracht- en voorrijkosten, komen voor 2/3 gedeelte voor rekening van de ondernemer; na twee jaar en tot drie jaar na factuurdatum: de kosten van reparatie resp. vervanging, met inbegrip van de vracht- en voorrijkosten, komen voor 1/3 gedeelte voor rekening van de ondernemer.De periode van 5 jaar is van toepassing op alle onderdelen van de geleverde producten. Het recht op vervanging komt de afnemer niet toe voor zover het gebrek redelijkerwijs is te herstellen
 • De garantie geldt voor natuurlijke gebreken of veranderingen die een zichtbare kuilvorming (groter dan 2 cm) veroorzaken. Normale veranderingen in hardheid of eigenschappen die de drukverlagende eigenschappen niet aantasten, vallen niet onder de garantie.
 • De garantie houdt in dat een artikel dat, materiaal- en/ of constructiefouten vertoont, naar keuze van LivingComfort gratis wordt gerepareerd of vervangen. Een aldus vervangen artikel wordt weer eigendom van LivingComfort.
 • De klant moet uiterlijk binnen 8 weken na het constateren van een gebrek aan het artikel, beroep doen op de garantie, bij gebreke waarvan de garantie vervalt.
 • Buiten de garantie vallen gebreken aan artikelen, die zijn ontstaan als gevolg van normale slijtage of door enige van buitenaf komende oorzaak. Bij gebruik dat in redelijkheid niet als \‘normaal gebruik' kan gelden, kan ook geen beroep op de garantie worden gedaan.
 • Geen recht op garantie bestaat, indien het artikel verkeerd of onzorgvuldig is gebruikt. Of zonder toestemming van LivingComfort enig (herstel)werkzaamheden of wijzigingen aan het artikel zijn verricht c.q. aangebracht, tenzij deze werkzaamheden of wijzigingen inherent zijn aan het in gebruik nemen van het artikel.
 • Op producten die niet rechtstreeks bij LivingComfort zijn gekocht kunnen wij geen garantie bieden, met name omdat wij bij deze producten niet kunnen nagaan of deze conform onze voorschriften zijn opgeslagen en vervoerd en of u juist en volledig bent geïnformeerd over de eigenschappen en het gebruik van het product.
 • Schade door oneigenlijk gebruik, het inklinken van de afdeklagen met minder dan twee centimeter en afname van de oorspronkelijke stramheid van het interieur tot 20% vallen niet onder de garantie.
 • Indien LivingComfort onder de garantie materiaal- en/of constructiefouten heeft laten repareren of het desbetreffende artikel heeft vervangen, is zij terzake van haar verplichtingen jegens de klant volledig gekweten. De klant kan op grond van de gebleken materiaal- en/of constructiefouten geen ontbinding van de overeenkomst vorderen, tenzij in redelijkheid van de klant niet kan worden verwacht dat de overeenkomst in stand blijft. Bij ontbinding heeft de klant geen recht op schadevergoeding.
 • Direct nadat u uw ophaal- of omruilopdracht aan ons heeft verzonden, ontvangt u op het door u opgegeven e-mail adres onze schriftelijke bevestiging. Mocht deze bevestiging u niet onmiddellijk bereiken maak hiervan dan ter stond melding.
 • Indien producten worden gerepareerd of vervangen tijdens de garantieperiode, wordt de oorspronkelijke garantieperiode niet verlengd.
 • Een garantieclaim wordt in behandeling genomen zodra het volledig ingevulde garantieformulier ons heeft bereikt. Dit formulier vindt u op de website onder klantenservice. Direct nadat u het garantieformulier aan ons heeft verzonden, ontvangt u op het door u opgegeven e-mailadres een schriftelijke bevestiging. Mocht deze bevestiging u niet onmiddellijk bereiken maak hiervan dan ter stond melding. Tevens kunnen wij aan u het verzoek richten om de garantieclaim met beeldmateriaal te onderbouwen voordat deze in behandeling wordt genomen.

Veelgehoorde bezwaren

De LivingComfort producten zijn altijd nieuw en onderhevig aan fabriekscontrole. U zult dus geen matras krijgen dat na proefslapen door een ander is teruggestuurd. LivingComfort is tevens CBW erkend en aangesloten bij de Thuiswinkel. U bent dus altijd verzekerd van een veilige aankoop.
Volgens de Consumentenbond hoeft een goed matras niet duur te zijn. Het LivingComfort matras is goedgekeurd door TNO en voorzien van het TNO Productlabel. Tevens is het Energy+ matras al beste getest door de Consumentenbond (2013) op het gebied van levensduur. Aan de kwaliteit hoeft u dus niet te twijfelen.
Het drukverlagende LivingComfort matras vormt zich volledig naar uw lichaam. Hiervoor is het Vifit traagschuim verantwoordelijk. Dus of u nu klein, groot, licht, zwaar, man, vrouw, jong of oud bent, het LivingComfort matras biedt aan iedereen een optimaal ligcomfort.
Wilt u eerst persoonlijk met ons bedrijf kennismaken? Dan bent u van harte welkom bij één van onze 21 showrooms. U vindt ons in zowel Nederland als België. En vertrouwd zijn wij zeker. Onze onderneming is aangesloten bij de Thuiswinkel organisatie en de CBW (Centrale Branche Vereniging).
Door uw matrassen bij LivingComfort te bestellen, bespaart u juist veel tijd. Enkele zaterdagen opofferen voor een bezoek aan meerder slaapspeciaalzaken is verleden tijd. En of u nu bij ons of bij een traditionele slaapspeciaalzaak bestelt, voor de uitlevering en eventueel de installatie dient u altijd tijd te reserveren.
Na jaren van intensief gebruik heeft een matras steeds meer moeite zich te herstellen. Daarnaast verliest het matras aan veerkracht en draagvermogen. Het ligcomfort en de lichaamsondersteuning nemen hierdoor af. Vandaar dat het verstandig is ten minste elke 10 jaar uw matras te vervangen.