Energy+ NASA Traagschuim matras

✓ Beste uit de test: Trustpilot 9+
✓ Uitstekend voor de rug & comfortabel
✓ Optimale vochtverwerking
✓ Perfecte doorbloeding door drukverlaging
Plaats uw bestelling

Kies uw formaat

Kies uw aantal

BlueFlex ⓘ

LivingComfort SleepProtector ⓘ

Gewenste stevigheid ⓘ

Energy+ NASA Traagschuim matras: het hoogste ligcomfort

Vochtvrij, verkoelend en drukverlagend slapen met het hoogste ligcomfort. In een volledig allergeenvrije en hygienische slaapomgeving. Dat is slapen anno nu. Dat is Energy+.  

 • Optimaal aanpassingsvermogen aan uw lichaam
 • Revolutie in comfort
 • Verlaagt en voorkomt rugpijn

rugpijn matrasDoor de toplaag van Vifit traagschuim (SG50) is het aanpassingsvermogen van het Energy+ matras aan uw lichaamsvormen bijzonder hoog. Dat is een voorwaarde om tot een uitstekend ligcomfort en de juiste drukverlaging te komen.

Dit unieke schuim, ook wel NASA traagschuim genoemd, zorgt er samen met de pocketveren voor dat u altijd in uw natuurlijke houding slaapt. En dat voelt prettig en vertrouwd.

Uw lichaamsgewicht wordt met het Energy+ matras gelijkmatig over het oppervlakte van het traagschuim matras verdeeld. Dit voorkomt drukpunten op uw bloedvaten, zenuwbanen en rug- en nekwervels. Daardoor gaat u minder bewegen tijdens de slaap. Zo verlaagt en voorkomt het Energy+ matras tevens rugpijn.

Optie: BlueFlex UltraComfort traagschuim

Het Energy+ traagschuim matras is optioneel uit te rusten met BlueFlex UltraComfort traagschuim. Dit traagschuim (50 kg/m3) voegt de volgende voordelen toe:

 • Superieure drukverlaging. Zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning.
 • Ideale slaaptemperatuur. Verkoelend in de zomer, behaaglijk warm in de winter.
 • Maximaal ademend vermogen. Optimale luchtcirculatie.
 • Optimale afvoer van lichaamswarmte. Leidt tot een diepere slaap.

Bekijk de video over BlueFlex UltraComfort traagschuim 


Voor een geringe meerprijs, € 49,95 voor een 1-persoonsmatras en € 99,90 voor een 2-persoonsmatras, wordt de standaard Vifit traagschuim toplaag van het Energy+ matras vervangen door het unieke BlueFlex UltraComfort traagschuim (ultracomfort visco-elastisch polyethyleen-urethaan). Dit schuim is momenteel de beste oplossing voor drukverlagende anti-decubitus matrassen.

Waarom BlueFlex UltraComfort traagschuim?Perfecte lichaamsondersteuning

 • Ondersteunt de rug in elke slaaphouding
 • Verlaagt drukpunten en helpt decubitus te voorkomen
 • Ondersteuning natuurlijke lichaamshouding
 • Maximale ontspanning van spieren en gewrichten
 • Natuurlijke beweging tijdens de slaap

Gun uw rug de noodzakelijke rust en ondersteuning

In het Energy+ matras zit meer dan 10 jaar ervaring in het voorkomen en verhelpen van rugproblemen. Een slechte houding tijdens de slaap is een belangrijke oorzaak van lage rugpijn. Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen krijgen acht van de tien mensen spontaan last van een dergelijke rugpijn. De enige zekerheid die u dan heeft, is dat de rugpijn in alle hevigheid weer een keer onverwacht terugkomt. Dit ondanks het feit dat u er voor onder behandeling bent geweest. Bij rugpijn is het Energy+ matras uw vertrouwde partner. Het matras zorgt in elke slaaphouding voor de beste ondersteuning van uw kostbare rug.

Drukpuntverlagend en decubitus voorkomen

Het Energy+ matras is van oorsprong ontwikkeld voor patiënten met doorligwonden. Voor een thuiszorg situatie van decubitus 1 en 2 is het matras uitermate geschikt. Het Energy+ matras reduceert de druk op het lichaam aanmerkelijk in vergelijking met niet-drukverlagende matrassen. Het medische traagschuim zorgt namelijk voor een grote spreiding van het drukoppervlakte. Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen slaapt u rustiger en dieper.

Wijlen Prof. Dr. T. Defloor
Was verbonden aan de afdeling verpleegwetenschappen van de Universiteit Gent

Natuurlijke lichaamshouding

De Vifit traagschuim toplaag van het Energy+ matras wordt geplaatst op een 5-zone pocketvering basis.Het matras beschikt hierdoor over aparte heup- en schoudercomfortzones. De gezoneerde pocketveren zorgen voor de juiste ondersteuning op de plaats waar het lichaam dit nodig heeft.

Spier- en gewrichtsontspanning

De zonering zorgt voor ondersteuning van uw lichaam in de natuurlijke houding. Dit heeft als gevolg dat er geen onnodige druk op uw spieren en gewrichten uitgeoefend wordt en deze goed kunnen ontspannen. Dit draagt bij aan een herstel van spieren en gewrichten tijdens de nachtrust.

Natuurlijke beweging

Het is van groot belang dat uw lichaam zich tijdens de slaap kan blijven bewegen. Dit komt uw bloedcirculatie en gewrichten ten goede. Ook zal de wervelkolom door te bewegen herstellen en zal de huid beter ademen tijdens de nachtrust.

Drukverdeling zonder Energy+ matras

Op de oranje plekken is duidelijk te zien waar de drukpunten zich bevinden op het menselijk lichaam bij het plaatsnemen op een standaard matras.

Drukverdeling met Energy+ matras 

Er zijn geen oranje plekken meer zichtbaar. De druk is veel beter verdeeld. Hierdoor is er een betere doorbloeding en draagt het bij aan een diepere slaap. Zo ervaart u het beste van Vifit traagschuim.

Optimale vochtverwerking

Vanaf nu: altijd vochtvrij en verkoelend slapen.

 • Superieure ventilatie
 • Optimale vochtafvoer
 • Perfecte warmteregulatie

Tijdens de nacht verliest de slapende mens gemiddeld een glas water aan vocht. In sommige gevallen nog veel meer. Dit vocht komt voor een groot deel in het beddengoed en uiteindelijk in het matras terecht. Het Energy+ matras kan optioneel worden uitgerust met de unieke SleepProtector (vanaf € 49,-) welke is voorzien van de revolutionaire Adaptive® technologie. Deze baanbrekende technologie versnelt de afvoer van het lichaamsvocht en verzorgt de afkoeling van de slaapomgeving. Hierdoor is vochtvrij en verkoelend slapen een feit.

Warmteregulatie

Door de ventilerende luchtlaag, waarvoor de Adaptive® technologie in de SleepProtector zorgt, zal de temperatuur in uw bed gelijkmatig worden verspreid over het volledige slaapoppervlak. De warmte beperkt zich dus niet tot de ligplaats alleen. Daardoor wordt de nachtrust niet meer verstoord door temperatuurschommelingen.

Bekijk de video over Adaptive®Een 100% anti-allergisch matras met Purotex®

 • 100% Anti-allergisch

Van de huisstofmijt zelf heeft u niets te vrezen, hoewel het voor u misschien een angstaanjagende gedachte is dat deze beestjes in op en in uw matras leven. Op een beetje matras leven toch al gauw 1 miljoen huisstofmijten.

Schadelijk voor uw gezondheid zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze uitwerpselen liggen aan de basis van de huisstofmijtallergie. In de jaren 50 van de vorige eeuw leed slechts 5% van de volwassen Westerse bevolking aan een vorm van huisstofmijt allergie. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot ongeveer 30%. Bij jongeren bedraagt dit percentage zelfs al 40%. Een volledig anti-allergisch matras is daarom geen overbodige luxe meer.

Symptomen

Indien uw slaapsysteem u niet 100% anti-allergisch beschermt, loopt u een gerede kans met de volgende fysieke ongemakken te worden geconfronteerd: jeukende ogen, een verstopte neus, een loopneus, huiduitslag of ademhalingsproblemen. Er is dan sprake van huisstofmijtallergie. Deze klachten verergeren meestal wanneer u in bed ligt. Van een ongestoorde nachtrust is dan vaak geen sprake meer. Uiteindelijk kan een huisstofmijtallergie zelfs leiden tot astma.

Voorkomen is beter dan genezen

purotexDe matrassen van Energy+ in combinatie met de SleepProtector vormen gezamenlijk een front tegen huisstofmijt allergie. De SleepProtector is een allergeendichte losse matrashoes welke behandelt is met Purotex®. De SleepProtector is in verschillende formaten verkrijgbaar vanaf €49,- in combinatie met het Energy+ matras of als losse accessoire voor uw huidige matras. Deze hoes vervangt wel uw eventuele molton, maar niet uw hoeslaken. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras verwijdert.  Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de SleepProtector verlaten. 

Bekijk de video over Purotex®


Gegarandeerd lange levensduur

 • Onafhankelijk getest door de Consumentenbond
 • Door TNO getest op levensduur
 • Uw slaaprust voor de aankomende 10 jaar gezekerd

Onafhankelijke levensduur testen

levensduurscoreHet Energy+ matras is getest op levensduur door onafhankelijke en gerenommeerde instituten zoals TNO en de Consumentenbond. Uit testen van de Consumentenbond uitgevoerd in 2013 en 2015 kan worden geconcludeerd dat het matras als goed wordt bestempeld op het gebied van levensduur. Gedurende 8 tot 10 jaar is er sprake van weinig verandering van hoogte, hardheid en lichaamsondersteuning, en geen schade. Niet alleen is de kwaliteit van het Energy+ matras dus zeer hoog, maar ook constant.

U kunt er op rekenen dat het Energy+ matras bij normaal gebruik en onderhoud voor ten minste 10 jaar onbezorgd gebruik zorgt. Vochtopbouw en schimmelvorming, die normaal de levensduur van een matras aanmerkelijk verkorten, kunnen door de SleepProtector (optioneel vanaf €49,-) geen vat krijgen op de matraskern. 

TNO getest

tno getestWat is de levensduur van het matras dat ik wil kopen? Een belangrijke vraag waar een verkoper in de slaapspeciaalzaak meestal het volgende standaard antwoord op geeft: 'Bij normaal gebruik wel 10 jaar'. Maar wat is normaal gebruik? En waarop zijn de 10 jaar gebaseerd? En moet ik hiervoor mijn matras regelmatig draaien en keren?

Om de kwaliteit en levensduur van het Energy+ matras te waarborgen, hebben wij TNO Quality Services ingeschakeld. De conclusie van TNO is dat het Energy+ matras voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd voor het TNO Productlabel matrassen. Daarnaast zijn de matrassen op regelmatige basis door TNO getest op mechanische veroudering.

Uw slaaprust voor de aankomende 10 jaar gewaarborgd

Op basis van de bevindingen van de Consumentenbond en TNO Quality Services kunnen wij met een gerust hart stellen dat de gemiddelde gebruiksduur van een Energy+ matras zeker 10 jaar is.


Mieke Oude Geerdink
Product Expert Hengelo

LivingComfort telt al vele tevreden slapers. We laten onze klanten graag aan het woord. Via ons eigen forum of via recensies bij Trustpilot. Want de mening van de klant telt. Wij willen namelijk samen met u onze producten en diensten blijvend verbeteren.

Ook laten wij op onze website jarenlange klanten direct aan het woord via een video boodschap.

Energy+: Alfredo Jacek, 56 jaar, Heerlen

Energy+: Agnes Burghoorn, 71 jaar, Den Haag

<

Energy+: Jolanda van Gool, 46 jaar, Sas van Gent

Energy+: Koen van Kerkhoven, 41 jaar, Antwerpen

Altijd 365 nachten thuis proefslapen

Op al onze producten gaat u altijd eerst 365 nachten gratis proefslapen. Niet goed = Geld terug. Meer info

Specificaties

Matrashoogte 23 cm
Opbouw Pocketveren 5-zone kern + traagschuim toplaag
Indeling matraskern Pocketveren (13 cm hoog, 6-slags, conisch gevormd, elektrothermisch gehard, afzonderlijk verpakt)
Aantal zones 5
Toplaag 5 cm traagschuim toplaag (Vifit of BlueFlex Ultra Comfort)
Vifit traagschuim SG50, geschuimde A-kwaliteit, open celstructuur
BlueFlex UltraComfort traagschuim Optioneel v.a. €49,95, SG50, geschuimde A-kwaliteit, open celstructuur
Ligcomfort Soepel of Stevig
Type slaper Alle (Energy+ stevig voor buikslapers)
Geschikt voor bedbodem Alle, behalve de LivingComfort Schotelbodem
Matras keerbaar Nee
Maximaal belastbaar gewicht 110 kg (Energy+ soepel), 140 kg (Energy+ stevig)
Anti-allergisch Ja
Matrastijk Luxe Excellence matrashoes
Materiaal tijk Polyesther, super soft Galano stof met maximale elastische structuur
Afritsbare tijk Ja, met rits rondom
Wasvoorschrift tijk Wasmachine tot 40 graden Celsius, niet drogen
Kleur tijk Blauw
Product gewicht 21 kg bij 80x200, 46 kg bij 180x200
Matrasverpakking All Protect matrasverpakking
Verpakking lxbxh 40x40x100 bij 80x200, 40x40x190 bij 180x200
Levensduur 10 jaar, bij normaal gebruik en onderhoud
Garantie 10 jaar volledig, zonder afschrijving
Land van herkomst Nederland
SleepProtector Optioneel bij het Energy+ matras (v.a. €49,-)
Wasvoorschrift SleepProtector Wasmachine tot 40 graden Celsius

"Het is mogelijk om het matras te voorzien van een toplaag van BlueFlex UltraComfort traagschuim (in plaats van Vifit traagschuim). Dit raad ik u aan wanneer u gevoelig bent voor temperatuursschommelingen 's nachts of snel transpireert."

Wies Raymaekers
Product Expert Eindhoven

Energy-Plus beoordelingen op Trustpilot

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!!

<
>
Energy+ Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion VI
Auping Maestro
Visco
365 nachten thuis proefslapen
Niet goed = Geld terug
Bij verschillende dealers van Tempur bestaat deze mogelijkheid Tot 90 dagen omruilmogelijkheid voor ander matras. Tijdelijke actie: tot 90 dagen omruilgarantie.
Actieprijs € 299,-
Alleen deze week.
Winkelprijs
€ 1.249
Winkelprijs
€ 1.249
Winkelprijs
€1.395
Wij bezorgen het matras gratis. Mocht het nodig zijn,
dan halen we het matras ook gratis weer bij u op.
Nee,
geen bezorgkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Achteraf na levering
Niet Goed = Geld Terug
Vooraf betalen. Bij aflevering. Vooraf betalen. Bij aflevering. Vooraf betalen. Bij aflevering.
10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving. Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie 10 jaar op de kern, waarvan 5 jaar volledig en 5 jaar afbouwend, 3 jaar volledig op de hoes 2 jaar standaard garantie. Na registratie totaal 5 jaar, waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar geldt een afschrijving
23 cm 22 cm 26 cm 22 cm
Toplaag van 5 cm Vifit of BlueFlex traagschuim, gemonteerd op 5-zone dynamische pocketverenkern van electrothermisch gehard staal. Ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm ondersteunende kern. Toplaag van 5 cm TCM-schuim. Tussenlaag van 5 cm HR schuim, gemonteerd op 7-zone pocketvering. Toplaag van 8 cm visco elastisch schuim. 5-zone kern van DPPS pocketveren met toplaag van Visco Talalay latex.
Ja
Anti-allergisch matras + optioneel (vanaf €49,-)
SleepProtector
De Tempur-hoezen zijn behandeld tegen huismijt en zijn hypoallergeen Nee Ja
Extra te bestellen overtrek € 49,-
Pro Active hygiënesysteem, Adaptive & Cairfull Tempur Climate Material M-Line soft en fresh systeem Open schuim structuur en opengewerkte zijstroken
TNO Productlabel en Oekotex 100 (milieuwaarborg) US Space foundation Oekotex 100 (matrashoes) en LGA (traagschuim) Geen Geen
9+
trustpilot2900+ beoordelingen
Nee Nee Nee

Testoordeel: 94%

consumentenbond score

Testoordeel: Niet getest Testoordeel: 7,6 Testoordeel: 7,7
Vandaag voor 12 uur besteld.
Morgen in huis
6 tot 8 Weken 6 tot 8 Weken 4 tot 6 Weken

100% bescherming door SleepProtector
tegen vochtopbouw, schadelijke schimmel- en bacterievorming en vervuiling door huidschilfers, (dode) huistofmijten en diens uitwerpselen.

Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling.
Nederland Denemarken Nederland Nederland

Actieprijs: Energy+ NASA Traagschuim matras 70x190 al v.a. € 199,-

Bestel direct

Plaats uw bestelling

Energy+ Matras Best Getest
Energy+ NASA Traagschuim matras

Van € 299,-

Voor € 199,-

Kies uw formaat

Kies uw aantal

BlueFlex ⓘ

LivingComfort SleepProtector ⓘ

Energy+ NASA Traagschuim matras