Energy+ NASA Traagschuim matras

✓ Beste uit de test: Trustpilot 9+
✓ Uitstekend voor de rug & comfortabel
✓ Optimale vochtverwerking
✓ Perfecte doorbloeding door drukverlaging
Plaats uw bestelling

Kies uw formaat

Kies uw aantal

BlueFlex ⓘ

ClimaBest Protector ⓘ

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Energy+ NASA Traagschuim matras: het hoogste ligcomfort

Vochtvrij, verkoelend en drukverlagend slapen met het hoogste ligcomfort. In een volledig allergeenvrije en hygienische slaapomgeving. Dat is slapen anno nu. Dat is Energy+.  

 • Optimaal aanpassingsvermogen aan uw lichaam
 • Revolutie in comfort
 • Verlaagt en voorkomt rugpijn

rugpijn matrasDoor de toplaag van  Vifit traagschuim (SG50) is het aanpassingsvermogen van het Energy+ matras aan uw lichaamsvormen bijzonder hoog. Dat is een voorwaarde om tot een uitstekend ligcomfort en de juiste drukverlaging te komen.

Dit unieke schuim, ook wel NASA traagschuim genoemd, zorgt er samen met de pocketveren voor dat u altijd in uw natuurlijke houding slaapt. En dat voelt prettig en vertrouwd.

Uw lichaamsgewicht wordt met het Energy+ matras gelijkmatig over het oppervlakte van het traagschuim matras verdeeld. Dit voorkomt drukpunten op uw bloedvaten, zenuwbanen en rug- en nekwervels. Daardoor gaat u minder bewegen tijdens de slaap. Zo verlaagt en voorkomt het Energy+ matras tevens rugpijn.

Optie: BlueFlex UltraComfort traagschuim

Het Energy+ traagschuim matras is optioneel uit te rusten met BlueFlex UltraComfort traagschuim. Dit traagschuim (50 kg/m3) voegt de volgende voordelen toe:

 • Superieure drukverlaging. Zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning.
 • Ideale slaaptemperatuur. Verkoelend in de zomer, behaaglijk warm in de winter.
 • Maximaal ademend vermogen. Optimale luchtcirculatie.
 • Optimale afvoer van lichaamswarmte. Leidt tot een diepere slaap.

Bekijk de video over BlueFlex UltraComfort traagschuim 


Voor een geringe meerprijs, € 49,95 voor een 1-persoonsmatras en € 99,90 voor een 2-persoonsmatras, wordt de standaard Vifit traagschuim toplaag van het Energy+ matras vervangen door het unieke BlueFlex UltraComfort traagschuim (ultracomfort visco-elastisch polyethyleen-urethaan). Dit schuim is momenteel de beste oplossing voor drukverlagende anti-decubitus matrassen.

Waarom BlueFlex UltraComfort traagschuim?Perfecte lichaamsondersteuning

 • Ondersteunt de rug in elke slaaphouding
 • Verlaagt drukpunten en helpt decubitus te voorkomen
 • Ondersteuning natuurlijke lichaamshouding
 • Maximale ontspanning van spieren en gewrichten
 • Natuurlijke beweging tijdens de slaap

Gun uw rug de noodzakelijke rust en ondersteuning

In het Energy+ matras zit meer dan 10 jaar ervaring in het voorkomen en verhelpen van rugproblemen. Een slechte houding tijdens de slaap is een belangrijke oorzaak van lage rugpijn. Zonder de juiste voorzorgsmaatregelen krijgen acht van de tien mensen spontaan last van een dergelijke rugpijn. De enige zekerheid die u dan heeft, is dat de rugpijn in alle hevigheid weer een keer onverwacht terugkomt. Dit ondanks het feit dat u er voor onder behandeling bent geweest. Bij rugpijn is het Energy+ matras uw vertrouwde partner. Het matras zorgt in elke slaaphouding voor de beste ondersteuning van uw kostbare rug.

Drukpuntverlagend en decubitus voorkomen

Het Energy+ matras is van oorsprong ontwikkeld voor patiënten met doorligwonden. Voor een thuiszorg situatie van decubitus 1 en 2 is het matras uitermate geschikt. Het Energy+ matras reduceert de druk op het lichaam aanmerkelijk in vergelijking met niet-drukverlagende matrassen. Het medische traagschuim zorgt namelijk voor een grote spreiding van het drukoppervlakte. Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen slaapt u rustiger en dieper.

Wijlen Prof. Dr. T. Defloor
Was verbonden aan de afdeling verpleegwetenschappen van de Universiteit Gent

Natuurlijke lichaamshouding

De Vifit traagschuim toplaag van het Energy+ matras wordt geplaatst op een 5-zone pocketvering basis.Het matras beschikt hierdoor over aparte heup- en schoudercomfortzones. De gezoneerde pocketveren zorgen voor de juiste ondersteuning op de plaats waar het lichaam dit nodig heeft.

Spier- en gewrichtsontspanning

De zonering zorgt voor ondersteuning van uw lichaam in de natuurlijke houding. Dit heeft als gevolg dat er geen onnodige druk op uw spieren en gewrichten uitgeoefend wordt en deze goed kunnen ontspannen. Dit draagt bij aan een herstel van spieren en gewrichten tijdens de nachtrust.

Natuurlijke beweging

Het is van groot belang dat uw lichaam zich tijdens de slaap kan blijven bewegen. Dit komt uw bloedcirculatie en gewrichten ten goede. Ook zal de wervelkolom door te bewegen herstellen en zal de huid beter ademen tijdens de nachtrust.

Drukverdeling zonder Energy+ matras

Op de oranje plekken is duidelijk te zien waar de drukpunten zich bevinden op het menselijk lichaam bij het plaatsnemen op een standaard matras.

Drukverdeling met Energy+ matras 

Er zijn geen oranje plekken meer zichtbaar. De druk is veel beter verdeeld. Hierdoor is er een betere doorbloeding en draagt het bij aan een diepere slaap. Zo ervaart u het beste van Vifit traagschuim.

Optimale vochtverwerking

Vanaf nu: altijd vochtvrij en verkoelend slapen.

 • Superieure ventilatie
 • Optimale vochtafvoer
 • Perfecte warmteregulatie

Tijdens de nacht verliest de slapende mens gemiddeld een glas water aan vocht. In sommige gevallen nog veel meer. Dit vocht komt voor een groot deel in het beddengoed en uiteindelijk in het matras terecht. Het Energy+ matras kan optioneel worden uitgerust met de unieke ClimaBest Protector (vanaf € 79,-) welke is voorzien van de revolutionaire Adaptive® technologie. Deze baanbrekende technologie versnelt de afvoer van het lichaamsvocht en verzorgt de afkoeling van de slaapomgeving. Hierdoor is vochtvrij en verkoelend slapen een feit.

Warmteregulatie

Door de ventilerende luchtlaag, waarvoor de Adaptive® technologie in de ClimaBest Protector zorgt, zal de temperatuur in uw bed gelijkmatig worden verspreid over het volledige slaapoppervlak. De warmte beperkt zich dus niet tot de ligplaats alleen. Daardoor wordt de nachtrust niet meer verstoord door temperatuurschommelingen.

Bekijk de video over Adaptive®


Superieure ventilatie

Cairfull® reguleert het klimaat in uw slaapomgeving. Het houdt u droog en zorgt voor een super comfortabele ligging. Dit allemaal dankzij de 3D structuur van het materiaal welke zorgt voor regulering van de druk en een constante stroom van lucht. Bij elke beweging welke u maakt op het matras blijft de luchtcirculatie en het ventilerende vermogen op gang. In combinatie met Adaptive® is het uw garantie voor een uitstekend slaapklimaat.

Bekijk de video over CairFull® 


Een 100% anti-allergisch matras met Purotex®

 • 100% Anti-allergisch

Van de huisstofmijt zelf heeft u niets te vrezen, hoewel het voor u misschien een angstaanjagende gedachte is dat deze beestjes in op en in uw matras leven. Op een beetje matras leven toch al gauw 1 miljoen huisstofmijten.

Schadelijk voor uw gezondheid zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt. Deze uitwerpselen liggen aan de basis van de huisstofmijtallergie. In de jaren 50 van de vorige eeuw leed slechts 5% van de volwassen Westerse bevolking aan een vorm van huisstofmijt allergie. Inmiddels is dit aantal opgelopen tot ongeveer 30%. Bij jongeren bedraagt dit percentage zelfs al 40%. Een volledig anti-allergisch matras is daarom geen overbodige luxe meer.

Symptomen

Indien uw slaapsysteem u niet 100% anti-allergisch beschermt, loopt u een gerede kans met de volgende fysieke ongemakken te worden geconfronteerd: jeukende ogen, een verstopte neus, een loopneus, huiduitslag of ademhalingsproblemen. Er is dan sprake van huisstofmijtallergie. Deze klachten verergeren meestal wanneer u in bed ligt. Van een ongestoorde nachtrust is dan vaak geen sprake meer. Uiteindelijk kan een huisstofmijtallergie zelfs leiden tot astma.

Voorkomen is beter dan genezen

purotexDe matrassen van Energy+ in combinatie met de ClimaBest Protector vormen gezamenlijk een front tegen huisstofmijt allergie. De ClimaBest Protector is een allergeendichte losse matrashoes welke behandelt is met Purotex®. De ClimaBest Protector is in verschillende formaten verkrijgbaar vanaf €79,- in combinatie met het Energy+ matras of als losse accessoire voor uw huidige matras. Deze hoes vervangt wel uw eventuele molton, maar niet uw hoeslaken. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras verwijdert.  Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de ClimaBest Protector verlaten. 

Bekijk de video over Purotex®


Gegarandeerd lange levensduur

 • Onafhankelijk getest door de Consumentenbond
 • Door TNO getest op levensduur
 • Uw slaaprust voor de aankomende 10 jaar gezekerd

Onafhankelijke levensduur testen

levensduurscoreHet Energy+ matras is getest op levensduur door onafhankelijke en gerenommeerde instituten zoals TNO en de Consumentenbond. Uit testen van de Consumentenbond uitgevoerd in 2013 en 2015 kan worden geconcludeerd dat het matras als goed wordt bestempeld op het gebied van levensduur. Gedurende 8 tot 10 jaar is er sprake van weinig verandering van hoogte, hardheid en lichaamsondersteuning, en geen schade. Niet alleen is de kwaliteit van het Energy+ matras dus zeer hoog, maar ook constant.

U kunt er op rekenen dat het Energy+ matras bij normaal gebruik en onderhoud voor ten minste 10 jaar onbezorgd gebruik zorgt. Vochtopbouw en schimmelvorming, die normaal de levensduur van een matras aanmerkelijk verkorten, kunnen door de ClimaBest Protector (optioneel vanaf €79,-) geen vat krijgen op de matraskern. 

TNO getest

tno getestWat is de levensduur van het matras dat ik wil kopen? Een belangrijke vraag waar een verkoper in de slaapspeciaalzaak meestal het volgende standaard antwoord op geeft: 'Bij normaal gebruik wel 10 jaar'. Maar wat is normaal gebruik? En waarop zijn de 10 jaar gebaseerd? En moet ik hiervoor mijn matras regelmatig draaien en keren?

Om de kwaliteit en levensduur van het Energy+ matras te waarborgen, hebben wij TNO Quality Services ingeschakeld. De conclusie van TNO is dat het Energy+ matras voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd voor het TNO Productlabel matrassen. Daarnaast zijn de matrassen op regelmatige basis door TNO getest op mechanische veroudering.

Uw slaaprust voor de aankomende 10 jaar gewaarborgd

Op basis van de bevindingen van de Consumentenbond en TNO Quality Services kunnen wij met een gerust hart stellen dat de gemiddelde gebruiksduur van een Energy+ matras zeker 10 jaar is.


Mieke Oude-Geerdink
Product Expert Hengelo

Matrashoogte 23 centimeter
Opbouw Pocketveren kern met 5-comfortzones waarvan 2 comfortzones voor schouders en heupen.
Indeling matraskern Pocketveren van 13 cm hoog. 6-slags, conisch van vorm en uit elektrothermisch gehard staal. Verpakt in afzonderlijke zakjes.
Traagschuim 5 cm toplaag van Vifit traagschuim (soft, SG50). Geschuimde A-kwaliteit, open celstructuur. Als optie (tegen meerprijs) verkrijgbaar met Blueflex.
Matrashoes Luxe afritsbare matrashoes. Aan de onderzijde voorzien van matrasbeschermend non-woven.
Bedbodem Geschikt voor elk type bedbodem. Ook elektrisch verstelbare bedbodems.
Maximale belasting Tot 110 kg in soepele uitvoering en tot 140 kg in stevige uitvoering.
Gewicht Ca. 9 kg (in het formaat 80x200 cm)
Matrasverpakking AllProtect matrasverpakking.
Garantie 10 jaar volledige garantie, zonder afschrijving
Levensduur Bij normaal gebruik en onderhoud ten minste 10 jaar.
ClimaBest Protector Optioneel: Allergeenvrije matrashoes gemaakt van ademend, zacht en soepel polyester. Optimale matrasbescherming & Anti-allergisch slapen. Temperatuur- en vochtregulerend (Adaptive ®).
Wasvoorschrift Matrashoes is wasbaar tot 40 graden Celsius. ClimaBest Protector is wasbaar tot 40 graden Celsius.

"Het is mogelijk om het matras te voorzien van een toplaag van BlueFlex UltraComfort traagschuim (in plaats van Vifit traagschuim). Dit raad ik u aan wanneer u gevoelig bent voor temperatuursschommelingen 's nachts of snel transpireert."

Wies Raymaekers
Product Expert Eindhoven

Energy-Plus beoordelingen op Trustpilot

LivingComfort telt al vele tevreden slapers. We laten onze klanten graag aan het woord. Via ons eigen forum of via recensies bij Trustpilot. Want de mening van de klant telt. Wij willen namelijk samen met u onze producten en diensten blijvend verbeteren.

Ook laten wij op onze website jarenlange klanten direct aan het woord via een video boodschap.

Energy+: Alfredo Jacek, 56 jaar, Heerlen

Energy+: Agnes Burghoorn, 71 jaar, Den Haag

<

Energy+: Jolanda van Gool, 46 jaar, Sas van Gent

Energy+: Koen van Kerkhoven, 41 jaar, Antwerpen

Altijd 365 nachten thuis proefslapen

Op al onze producten gaat u altijd eerst 365 nachten gratis proefslapen. Niet goed = Geld terug. Meer info

Onze klanten

Reeds 163.470 tevreden slapers gingen u voor

Ik heb rugklachten en artrose. Toen ik op zoek ging naar een nieuw matras kwam ik bij Energy+ terecht, vanwege het proefslapen en de goede garantie. Nou na drie dagen was ik eraan gewend en ben ik het matras maar gaan betalen. Want ik wist het al wel.
Agnes Burghoorn uit Den Haag
Energy+ slaper - 71 jaar
Bekijk de video
Het Energy+ matras heeft 90% van mijn klachten weggenomen. Als je op het matras ligt slaap je heel snel in. Ik heb gemerkt dat het matras lekker warm en goed geventileerd is. Bovendien slaap je veel vaster!
Alfredo Jacek uit Heerlen
Energy+ - 56 jaar
Bekijk de video

Bekijk alle 2947 beoordelingen op TrustPilot.

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!!

<
>
Energy+ Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion VI
Auping Maestro
Visco
365 nachten thuis proefslapen
Niet goed = Geld terug
Bij verschillende dealers van Tempur bestaat deze mogelijkheid Tot 90 dagen omruilmogelijkheid voor ander matras. Tijdelijke actie: tot 90 dagen omruilgarantie.
Actieprijs € 299,-
Alleen deze week.
Winkelprijs
€ 1.249
Winkelprijs
€ 1.249
Winkelprijs
€1.395
Wij bezorgen het matras gratis. Mocht het nodig zijn,
dan halen we het matras ook gratis weer bij u op.
Nee,
geen bezorgkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Direct, achteraf na levering of in termijnen via Capayable.
Niet Goed = Geld Terug
Vooraf betalen. Bij aflevering. Vooraf betalen. Bij aflevering. Vooraf betalen. Bij aflevering.
10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving. Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie 10 jaar op de kern, waarvan 5 jaar volledig en 5 jaar afbouwend, 3 jaar volledig op de hoes 2 jaar standaard garantie. Na registratie totaal 5 jaar, waarvan 2 jaar volledig. Na 2 jaar geldt een afschrijving
23 cm 22 cm 26 cm 22 cm
Toplaag van 5 cm Vifit of BlueFlex traagschuim, gemonteerd op 5-zone dynamische pocketverenkern van electrothermisch gehard staal. Ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm ondersteunende kern. Toplaag van 5 cm TCM-schuim. Tussenlaag van 5 cm HR schuim, gemonteerd op 7-zone pocketvering. Toplaag van 8 cm visco elastisch schuim. 5-zone kern van DPPS pocketveren met toplaag van Visco Talalay latex.
Ja
Anti-allergisch matras + optioneel (vanaf €79,-)
Climabest Protector
De Tempur-hoezen zijn behandeld tegen huismijt en zijn hypoallergeen Nee Ja
Extra te bestellen overtrek € 49,-
Pro Active hygiënesysteem, Adaptive & Cairfull Tempur Climate Material M-Line soft en fresh systeem Open schuim structuur en opengewerkte zijstroken
TNO Productlabel en Oekotex 100 (milieuwaarborg) US Space foundation Oekotex 100 (matrashoes) en LGA (traagschuim) Geen Geen
9,2
trustpilot1239 beoordelingen
Nee Nee Nee

Testoordeel: 94%

Testoordeel: Niet getest Testoordeel: 7,6 Testoordeel: 7,7
Vandaag voor 12 uur besteld.
Morgen in huis
6 tot 8 Weken 6 tot 8 Weken 4 tot 6 Weken

100% bescherming door Climabest Protector
tegen vochtopbouw, schadelijke schimmel- en bacterievorming en vervuiling door huidschilfers, (dode) huistofmijten en diens uitwerpselen.

Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling.
Nederland Denemarken Nederland Nederland

Actieprijs: Energy+ NASA Traagschuim matras 70x190 al v.a. € 199,-

Bestel direct

Energy-Plus actieprijzen gelden t/m 29-04-2018

De hoogste kwaliteit voor de t/m 29-04-2018. Mede dankzij het internet zijn wij in staat een webwinkelkorting tot wel 60% aan te bieden.

Afmeting
in CM
Energy-Plus
365 Nachten Thuis Proefslapen
70x190 € 199,-
70x200 € 249,-
70x210 € 279,-
80x200 € 299,-
80x210 € 339,-
80x220 € 379,-
90x200 € 329,-
90x210 € 369,-
90x220 € 409,-
100x200 € 359,-
100x210 € 399,-
100x220 € 439,-
120x200 € 399,-
140x200 € 499,-
160x200 € 599,-
160x210 € 679,-
180x200 € 659,-
180x210 € 739,-
Afmeting
in CM
Energy-Plus
365 Nachten Thuis Proefslapen
70x190 € 199,-
70x200 € 249,-
70x210 € 279,-
80x200 € 299,-
80x210 € 339,-
80x220 € 379,-
90x200 € 329,-
90x210 € 369,-
90x220 € 409,-
100x200 € 359,-
100x210 € 399,-
100x220 € 439,-
120x200 € 399,-
140x200 € 499,-
160x200 € 599,-
160x210 € 679,-
180x200 € 659,-
180x210 € 739,-

De genoemde prijzen zijn geldig per 23 april 2018, in Euro's incl. bezorgkosten. De btw wordt volledig door Bo.Belli BVBA voor haar rekening genomen. Door het LivingComfort zorg- en actieplan koopt u btw vrij.
Vooralsnog leveren wij geen andere maten dan hetgeen bovenstaand vermeld

Onze showrooms

Persoonlijk advies en proefliggen in één van onze 17 showrooms in NL en BE

Zoek een showroom in de buurt

Gieta

Gieta

Showroomhouder Den Haag

Tel: 030-2040608

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag op afspraak
Zaterdag geopend

Adres

Westvlietweg 65 H

2495AA Den Haag

Energy+ NASA Traagschuim matras