MediActive Medisch Matras

✓ Comfortabel slapen zonder rugpijn
✓ Anti-allergisch en ventilerend
✓ Medische kwaliteit
✓ Perfecte doorbloeding door drukverlaging
✓ 100% Nederlands fabrikaat
Plaats uw bestelling

Kies uw formaat

Kies uw aantal

BlueFlex ⓘ

ClimaBest Protector ⓘ

Climabest Protector
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium.
Totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit

Anti-decubitus werking.
Door experts aanbevolen.

Bekijk de video over de MediActive Medisch Matras

Matras Keuzehulp

Volg onze 8 eenvoudige stappen en wij realiseren de beste oplossing.

 • Altijd het juiste matras
 • Bespaar geld
 • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Ongekend ligcomfort met het MediActive matras

Dieper slapen en uitgeruster wakker worden. Fitter, vitaler en zonder lichamelijke klachten de dag door. Dankzij een optimaal ligcomfort, ondersteuning en in een volledig anti-allergische omgeving. Dat is slapen in optima forma. Dat is slapen op het MediActive Matras.

 • Uitstekend slapen
 • Gezond weer opstaan
 • Verlicht en voorkomt rugpijn

Uitstekend slapen

Het MediActive matras laat uw ruggengraat en gewrichten in hun natuurlijke positie rusten. Ook beweegt u veel minder tijdens de slaap. De drukverlagende en temperatuurgevoelige eigenschappen van het in 7-zones geprofileerde traagschuim staan hiervoor garant. Het MediActive matras is voor een meerprijs vanaf € 79,- optioneel uit te rusten met de ClimaBest Protector.  De unieke technologie van de ClimaBest Protector zorgt samen met het Mediactive matras bovendien voor een optimale ventilatie en anti-allergische werking. Zo geniet u optimaal van een ongestoorde nachtrust.

Gezond weer opstaan

Een verkeerde slaaphouding kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals pijn in de nek en schouders, pijn in de lage rug en algemene stijfheid. De producten van MediActive leveren een aanmerkelijke bijdrage om decubitus, pijn in de lage rug en andere veel voorkomende lichamelijke problemen te voorkomen of te verlichten.

vrouw matras mediactive
 1. Hoofdpijn. Een verkeerde slaaphouding kan tot spanning in de nekspieren leiden. Met hoofdpijn als gevolg.
 2. Nekpijn. Wanneer de slaaphouding niet goed is, kan het steunweefsel van de nek (kapsels en banden) gedurende langere tijd op spanning komen te staan. Het resultaat is dan bijna altijd pijn in de nek
 3. Pijn in de schouders. Een slechte slaaphouding veroorzaakt vaak spanning in de rug- en schouderspieren.
 4. Slapende en tintelende armen. Deze situatie kan ontstaan wanneer de bloedcirculatie niet ongestoord kan plaatsvinden en de zenuwbanen worden belast tijdens de slaap.
 5. Rugpijn en stijfheid. Wanneer de ruggengraat in een onnatuurlijke houding ligt, kan dit tot pijn in de lage rug en tot stijfheidklachten leiden.
 6. Pijn in de heupen. Een (te) harde matras kan tot pijnlijke heupen en gewrichtsontstekingen leiden
 7. Vermoeide en pijnlijke benen. De klacht van vermoeide en pijnlijke benen vindt zijn oorzaak vaak in aderproblemen. Een drukverlagende matras kan verlichting in deze situatie brengen.
 8. Knieën. Pijnlijke kniegewrichten kunnen nog gevoeliger worden bij aanraking met een conventionele matras.
 9. Kuiten. Opgezwollen kuiten kunnen baat hebben bij een drukverlagend matras.

Perfecte lichaamsondersteuning

Een goed matras moet uw lichaam in alle houdingen correct ondersteunen. Het MediActive matras voorziet hierin.

 • Natuurlijke lichaamshouding 
 • Spier en gewrichtsontspanning 
 • Drukreducerend effect 

Natuurlijke lichaamshouding

Voor een juiste ondersteuning van het lichaam speelt de conformiteit van het matras een doorslaggevende rol. Bij het MediActive matras wordt elk lichaamsdeel precies voldoende ondersteund. Geen enkel deel wordt overbelast of juist te weinig ondersteund. Om drukpunten op het lichaam te voorkomen wordt in de zorgsector gekozen voor een superzacht traagschuim. Bij de samenstelling van MediActive matras is dit uitgangspunt gevolgd.

7 zones traagschuimmatrasUnieke matrasopbouw

Het MediActive traagschuim is in 7-zones ingedeeld. Hierdoor is het matras optimaal afgestemd op de opbouw van het lichaam. De dikte van het traagschuim is een belangrijke eigenschap met betrekking tot de drukverdelende eigenschappen. Voor het MediActive matras is gekozen voor 7 cm hoog traagschuim. Dit schuim is gelamineerd op een 16 cm hoge onderlaag van HR (high resilience) PolyPure Plus veerkrachtig schuim.

Omwille van het intensief gebruik van matrassen in de zorgsector wordt een densiteit (soortelijk gewicht) beneden 40 kg/m3 niet aangewend. Het traagschuim van het MediActive matras voorziet in een densiteit van 50 kg/m3. De opbouw van het matras alsmede de toegepaste materialen staan garant voor een optimale lichaamsondersteuning en minimale tegendruk.

Spier- en gewrichtsontspanning

De ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door de 7-zone toplaag in het matras, zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten ontspannen zijn. Hierdoor kunnen zij tijdens de slaap optimaal herstellen.

Drukreducerend effect

Uw lichaam moet zich tijdens de slaap kunnen blijven bewegen. Dit komt uw bloedcirculatie, wervelkolom, huid en gewrichten ten goede.

matras drukverdelingDrukverdeling zonder MediActive matras

Op de oranje plekken is duidelijk te zien waar de drukpunten zich bevinden op het menselijk lichaam bij het plaatsnemen op een standaard matras.

mediactive matras drukverdelingDrukverdeling met MediActive matras

Er zijn geen oranje plekken meer zichtbaar. De druk is veel beter verdeeld. Hierdoor is er een betere doorbloeding en draagt het bij aan een diepere slaap. Zo ervaart u het beste van Vifit traagschuim.

Maximale vochtverwerking & 100% anti-allergisch

adaptiveGezond slapen doet u pas op het juiste matras. Verkoelend en fris slapen spelen hierin een belangrijke rol. Wanneer u het MediActive matras uitrust met de ClimaBest Protector (optioneel bij het MediActive matras vanaf €79,-) wordt dit een feit, dankzij de unieke Adaptive® technologie.

 • Reguleert warmte
 • Altijd verkoelend slapen
 • Vochtverwerking & warmteregulatie

Vochtverwerking & warmteregulatie

U verliest gemiddeld per nacht een vol glas water aan lichaamsvocht. Uw matras dient dit vocht snel en goed te verwerken. De ClimaBest Protector welke het MediActive matras beschermt bevat de unieke Adaptive® technologie. Deze gepatenteerde technologie zorgt voor een optimale vochtafvoer en warmteregulatie. Deze baanbrekende technologie versnelt de afvoer van het lichaamsvocht en verzorgt de afkoeling van de slaapomgeving. Hierdoor is vochtvrij en verkoelend slapen een feit.

Bekijk de video over Adaptive®

100% Anti-allergisch matras

purotexDe matrassen van MediActive in combinatie met de ClimaBest Protector vormen gezamenlijk een front tegen huisstofmijt allergie. De ClimaBest Protector is een allergeendichte losse matrashoes behandelt met Purotex®. Deze hoes vervangt wel uw eventuele molton deken maar niet uw hoeslaken. Door middel van actieve probiotica wordt ruim 89% van de allergie veroorzakende elementen uit uw matras verwijdert. Daarnaast kan de beschermer worden gewassen in de wasmachine waardoor achterblijvende uitwerpselen direct de ClimaBest Protector verlaten.

Bekijk de video over Purotex®

Drukpunt verlagend & decubitus voorkomen

Het MediActive matras is oorspronkelijk ontwikkeld voor patiënten met doorligwonden. Maar vandaag de dag wordt het matras vanwege haar uitstekende drukverlagende en ligeigenschappen door een veel breder publiek omarmd. Voor een thuiszorg situatie van decubitus 1 en 2 is het matras uitermate geschikt. Het MediActive matras reduceert de druk op het lichaam aanmerkelijk in vergelijking met niet-drukverlagende matrassen. Het medische traagschuim zorgt namelijk voor een grote spreiding van het drukoppervlakte. Door de druk op uw gewrichten en ruggengraat evenredig te verdelen slaapt u rustiger en dieper. Alvorens het MediActive matras aan te schaffen voor een situatie decubitus 1 en 2 adviseren wij u om uw behandelend arts te raadplegen.

 • Verlaagt drukpunten
 • Voorkom decubitus

Voorkom doorligwonden

Wanneer een langdurige druk op dezelfde plek op uw lichaam wordt uitgeoefend, kan decubitus (doorligwonden) ontstaan. Afhankelijk van de vorm, kunnen de wonden zeer pijnlijk en moeilijk te genezen zijn. Het is daarom zaak decubitus voor te zijn. Een statisch drukreducerend matras zoals MediActive kan als hulpmiddel ter voorkoming van decubitus uitstekend dienst doen. De drukverdeling van dit matras is reëel maar dient in combinatie te worden toegepast met wisselhoudingen om tot het gewenste resultaat te komen. Dreigt een situatie van decubitus dan is het verstandig in overleg met de huisarts een preventieplan op te stellen. Van dit plan kan het MediActive matras onderdeel uitmaken.

Indien u veel in bed ligt of langdurig op een stoel zit loopt u al het risico decubitus te krijgen. De kans op decubitus neemt toe als door ziekte of een handicap de zenuwen niet meer, of niet meer voldoende, reageren op pijnprikkels.

Door de langdurige druk die op het lichaam wordt uitgeoefend, beschadigt namelijk de huid en het weefsel daaronder. De huid kan hierdoor rood worden (een lichte vorm van decubitus) of er kunnen ernstige wonden ontstaan (een serieuze vorm van decubitus).

Wijlen Prof. Dr. T. Defloor
Was verbonden aan de afdeling verpleegwetenschappen van de Universiteit Gent


Extra optie: BlueFlex UltraComfort traagschuim

blueflexHet MediActive matras is optioneel uit te rusten met BlueFlex UltraComfort traagschuim. Dit met geldeeltjes geïnjecteerde traagschuim (50 kg/per m3) voegt de volgende voordelen toe:

 • Superieure drukverlaging. Zorgt voor de best mogelijke lichaamsondersteuning.
 • Ideale slaaptemperatuur. Verkoelend in de zomer, behaaglijk warm in de winter.
 • Maximaal ademend vermogen. Optimale luchtcirculatie.
 • Optimale afvoer van lichaamswarmte. Leidt tot een diepere slaap.

Bekijk de video over BlueFlex UltraComfort traagschuim

Voor een geringe meerprijs, € 49,95 voor een 1-persoonsmatras en € 99,90 voor een 2-persoonsmatras, wordt de toplaag van het Vifit traagschuim matras van de standaard matraskern vervangen door het unieke BlueFlex UltraComfort traagschuim (ultracomfort visco-elastisch polyethyleen-urethaan). Dit schuim is momenteel de beste oplossing voor drukverlagende anti-decubitus matrassen.

Waarom BlueFlex UltraComfort traagschuim?

Esther Reinders
Product Expert Apeldoorn

Matrashoogte 23 centimeter
Opbouw 3-lagen-technologie: HR koudschuim kern voorzien van tricot, NASA traagschuim toplaag.
Indeling matraskern 16 cm hoog HR PolyPure Plus veerkrachtig schuim.
Traagschuim 7 cm toplaag van Vifit traagschuim (soft, SG50). Geschuimde A-kwaliteit, open celstructuur. Als optie en tegen meerprijs verkrijgbaar met Blueflex.
Matrashoes Luxe afritsbare matrashoes. Aan de onderzijde voorzien van matrasbeschermend non-woven.
Bedbodem Geschikt voor elk type bedbodem.
Maximale belasting 120 kilogram. Optie voor personen boven de 120 kilogram: Energy+ matras stevig
Gewicht Ca. 22 kilo (in het formaat 80x200cm)
Matrasverpakking AllProtect matrasverpakking.
Garantie 10 jaar volledige garantie, zonder afschrijving
Levensduur Bij normaal gebruik en onderhoud ten minste 10 jaar.
ClimaBest Protector Als optie bij het MediActive matras: Allergeenvrije matrashoes. Gemaakt van ademend, zacht en soepel polyester. Optimale matrasbescherming & Anti-allergisch slapen. Temperatuur- en vochtregulerend (Adaptive ®).
Wasvoorschrift Matrashoes is wasbaar tot 60 graden Celsius. ClimaBest Protector is wasbaar tot 40 graden Celsius.

"Erkende deskundigen hebben aangetoond dat een medisch traagschuim matras leidt tot een aanmerkelijke drukverlaging."

Wies Raymaekers
Product Expert Eindhoven

Medi-Active beoordelingen op Trustpilot

LivingComfort telt al vele tevreden slapers. We laten onze klanten graag aan het woord. Via ons eigen forum of via recensies bij Trustpilot. Want de mening van de klant telt. Wij willen namelijk samen met u onze producten en diensten blijvend verbeteren.

Ook laten wij op onze website jarenlange klanten direct aan het woord via een video boodschap.

MediActive: Carlo Marx, 54 jaar, Valkenburg

MediActive: Wim Kooijman, 50 jaar, Monster

MediActive: Valeria Verhagen, 58 jaar, Zoetermeer

MediActive: C. Verheijen, 45 jaar

MediActive: Petra Marx, 48 jaar, Valkenburg

Altijd 365 nachten thuis proefslapen

Op al onze producten gaat u altijd eerst 365 nachten gratis proefslapen. Niet goed = Geld terug. Meer info

Onze klanten

Reeds 160.918 tevreden slapers gingen u voor

Na jaren pijn in mijn rug, restless legs, naar de showroom in Eindhoven geweest! Super netjes geholpen eerst de energy plus uitgeprobeerd. Na 2 weken omgeruild tegen medi active en na twee weken slapen we goed en heerlijk! Minder rugpijn, geen restless legs meer, mijn man slaapt door! Super en ook de ruiling keurig geregeld! Ik kan iedereen het proefslapen aanbevelen!
Ingrid Leemburg uit Waalre
MediActive Slaper
Ik vind het voor mezelf, en ook voor m'n vrouw. Zo'n grote verbetering in je slaapcomfort. Je voelt dat overal waar het nodig is, het matras je ondersteund. Het is echt dag en nacht verschil met wat we hiervoor hadden. Je bent gewoon veel uitgeruster als je uit bed komt.

Ik kan MediActive aan iedereen aanbevelen
Wim Kooijman uit Monster
MediActive Slaper - 50 jaar
Bekijk de video

Bekijk alle 2912 beoordelingen op TrustPilot.

Matrassen vergelijken, vergelijk voordat u koopt!

Vergelijk voordat u koopt! Bij het matrassen vergelijken komen veel vragen naar voren. Is er een goede prijs/kwaliteit verhouding, wat vinden anderen van het matras en kan ik het matras uitproberen?

  Energy+ Tempur Breeze Original M Line
Slow Motion III
Emma Matras
Testmogelijkheid
thuis
365 nachten thuis proefslapen.
Niet goed = Geld terug
Bij verschillende dealers van Tempur bestaat deze mogelijkheid. 100 dagen omruilgarantie tegen vergoeding. 100 dagen omruilgarantie tegen vergoeding 100 nachten gratis proefslapen, geen omruilmogelijkheid
Prijs per matras
o.b.v. 80x200 cm
Actieprijs € 349,-
Geldig t/m 28-02-2018
Adviesprijs
€ 1.548
Adviesprijs
€ 1.099
Adviesprijs
€ 399,-
Bezorg- en/of ophaalkosten Wij bezorgen het matras gratis. Mocht het nodig zijn,
dan halen we het matras ook gratis weer bij u op.
Dit verschilt per dealer van Tempur Nee,
geen bezorgkosten, wel omruilkosten
Nee,
geen bezorgkosten
Moment van Betaling Direct, achteraf na levering of in termijnen via Capayable.
Niet Goed = Geld Terug
Bij aflevering. Bij aflevering. Vooraf betalen.
Garantie 10 jaar volledige
garantie zonder
afschrijving
2 jaar volledig zonder afschrijving. Na registratie is de garantie verlengd tot 5 jaar volledige garantie zonder afschrijving, daarna 10 jaar pro rata garantie Standaard 2 jaar, na registratie 5 jaar, daarna afbouwende korting bij aanschaf nieuw M-Line matras 10 jaar garantie, maar niet gespecificeerd
Hoogte matras 23 cm 22 cm 22 cm 25 cm
Matraskern 7 cm hoog hoogwaardig NASA traagschuim in 7-zones gecontourd, gemonteerd op 16 cm hoog Polypure Plus HR schuim. Optie: BlueFlex NASA traagschuim met gel. Toplaag van 5 cm TCM-schuim + ondersteuningslaag (6 cm) gemonteerd op 11 cm duurzame en ondersteunende kern 8 cms hoog gecontourd visco elastisch schuim met ISM-gel gemonteerd op 14 cms hoog HR-schuim 3 delige opbouw: 4 cm airgocell schuim toplaag gemonteerd op 4 cm traagschuim en 17 cm koudschuim basis
Anti-allergisch Ja, Anti-allergisch matras door optie ClimaBest Protector (+€79) De Tempur-hoezen zijn behandeld tegen huismijt en zijn hypoallergeen Nee Ja, extra te bestellen SmartSleeve overtrek +(€ 149,-)
Vochtregulatie en
ventilatiesysteem
Pro Active hygiënesysteem, Adaptive & Cairfull Tempur Climate Material M-Line soft en fresh systeem Vochtregulerend
Lid van belangen
organisatie
cbw logo Nee Nee Thuiswinkel organisatie
Officieel kwaliteit keurmerk TNO Productlabel en Oekotex 100 (milieuwaarborg) US Space foundation Oekotex 100 (matrashoes) en LGA (traagschuim) Geen Oekotex 100 (milieuwaarborg)
Consumenten
beoordelingen Trustpilot
9,0
trustpilot850 beoordelingen
Nee Nee Nee
Levertijd Vandaag voor 12 uur besteld.
Morgen in huis
6 tot 8 Weken 6 tot 8 Weken 2 tot 3 weken
Matrasvervuiling

100% bescherming door Climabest Protector
tegen vochtopbouw, schadelijke schimmel- en bacterievorming en vervuiling door huidschilfers, (dode) huistofmijten en diens uitwerpselen.

Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Geen beschermende maatregelen ter voorkoming van ernstige matrasvervuiling. Optioneel, extra te bestellen SmartSleeve overtrek +(€ 149,-)
Schadelijke stoffen

100% vrij van gezondheidsschadelijke en milieubezwarende stoffen.

Geen informatie beschikbaar. Alle M-Line matrassen zijn zonder schadelijke stoffen voor mens en milieu. Bevat geen gezondheidsschadelijke en milieubezwarende stoffen.
Land van herkomst Nederland Denemarken Nederland Duitsland

Actieprijs: MediActive Medisch Matras 70x190 al v.a. € 249,-

Bestel direct

Medi-Active actieprijzen gelden t/m 18-02-2018

De hoogste kwaliteit voor de t/m 18-02-2018. Mede dankzij het internet zijn wij in staat een webwinkelkorting tot wel 60% aan te bieden.

Afmeting
in CM
Medi-Active
365 Nachten Thuis Proefslapen
70x190 € 249,-
70x200 € 299,-
70x210 € 329,-
80x200 € 349,-
80x210 € 389,-
80x220 € 429,-
90x200 € 379,-
90x210 € 419,-
90x220 € 459,-
100x200 € 409,-
100x210 € 449,-
100x220 € 489,-
120x200 € 499,-
140x200 € 599,-
160x200 € 699,-
160x210 € 779,-
180x200 € 759,-
180x210 € 839,-
Afmeting
in CM
Medi-Active
365 Nachten Thuis Proefslapen
70x190 € 249,-
70x200 € 299,-
70x210 € 329,-
80x200 € 349,-
80x210 € 389,-
80x220 € 429,-
90x200 € 379,-
90x210 € 419,-
90x220 € 459,-
100x200 € 409,-
100x210 € 449,-
100x220 € 489,-
120x200 € 499,-
140x200 € 599,-
160x200 € 699,-
160x210 € 779,-
180x200 € 759,-
180x210 € 839,-

De genoemde prijzen zijn geldig per 12 februari 2018, in Euro's incl. bezorgkosten. De btw wordt volledig door The Select Comfort Company B.V. voor haar rekening genomen. Door het LivingComfort zorg- en actieplan koopt u btw vrij.
Vooralsnog leveren wij geen andere maten dan hetgeen bovenstaand vermeld

Onze showrooms

Persoonlijk advies en proefliggen in één van onze 21 showrooms in NL en BE

Zoek een showroom in de buurt

Marianne

Marianne

Showroomhouder Utrecht

Tel: 030-2040608

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag op afspraak
Zaterdag geopend

Adres

Hyperonenweg 6a

3542AG Utrecht