Laat uw e-mailadres achter en ontvang gratis het e-book 'Slaap om te leven'

Verplichte velden

Slaap om te leven. Goed slapen leer je zo..

Een groot en gestaag groeiend aantal Nederlanders en Vlamingen lijdt aan een ernstige vorm van slaapinflatie.

Slapen vormt tegenwoordig steeds vaker de sluitpost van de activiteiten van de dag en de avond. Door de werkdruk en de vele leuke dingen die we kunnen doen gunnen we onszelf steeds minder slaap. De o zo benodigde 8 uren slaap per nacht dreigt af te glijden naar gemiddeld 6 uren of zelfs minder slaap per nacht.

De gevolgen

Door een chronisch tekort aan kwalitatief goede slaap heeft een schrikbarend aantal mensen in Nederland en België inmiddels de grens bereikt wat zij met hun psychofysiologie aankunnen. Deze mensen zijn moe, komen er moe uit te zien, zijn prikkelbaar en verliezen hun levenslust. Veel mensen onderkennen dat ze aan slaapinflatie lijden en als gevolg daarvan lichamelijke en/of geestelijke problemen hebben. Maar kennelijk rust daar een taboe op om het uit te spreken of om er daadwerkelijk zelf iets aan te doen.

Het slechte nieuws

25% van de volwassen bevolking in Nederland geeft aan met slaapproblemen te kampen en 10% heeft zelfs met chronische slapeloosheid te maken. Een op de zes werkende Nederlanders (16%) kampt met serieuze slaapproblemen.

Een uiterst zorgelijke situatie waar vanuit de overheid, de medische professie, de zorgverzekeraars en het bedrijfsleven weinig aandacht voor bestaat. Initiatieven van LivingComfort, de grootste online aanbieder van matrassen en boxsprings in de Benelux, om samen met deze partijen tot preventieve en structurele oplossingen te komen hebben niets opgeleverd.

Het goede nieuws

Goed slapen kun je leren. Want het overgrote deel van de oorzaken die aan een slechte slaap ten grondslag liggen, is niet-medisch bepaald. Goed slapen vraagt in de meeste gevallen om een verandering van menselijk gedrag of directe slaapomgeving. Goed slapen hebben wij dus zelf grotendeels in de hand.

LivingComfort heeft besloten het slaapinflatiespook zelfstandig en op geheel eigen wijze te verdrijven. Daartoe acht zij zich in staat want via het internet bereikt de onderneming miljoenen mensen per jaar. Als eerste stap om tot een volwaardig zelfhulpprogramma te komen voor  mensen met een slaapprobleem is het boek “Slaap om te leven. Goed slapen leer je zo….” geïntroduceerd.