Jorien Joldersma

Jorien (1989) is werkzaam bij LivingComfort als online marketeer. Ze houdt zich bezig met de marketing van de webshops en alles wat met slapen, matrassen en slaaptrends te maken heeft.

Mijn vrije tijd besteed ik aan hardlopen, het kijken van series en films, fitnessen, luisteren naar muziek en breng ik graag tijd door met vrienden en familie. Ook trek ik er graag een paar keer per jaar op uit voor een mooie reis of citytrip!

I ♥ Sleep Tag

Alle LivingComfort medewerkers hebben een gezamenlijke passie; goed slapen. Zo ook Jorien, Online marketeer bij LivingComfort. Lees haar verhaal en slaap om te leven!

♥ Jorien, stel je even voor!

Hoi, ik ben Jorien en ik ben werkzaam op de marketing afdeling van LivingComfort. Dagelijks houd ik me bezig met o.a. matrassen, de websites van LivingComfort, social media en het schrijven van blogs. Slapen is één van mijn grootste hobby's, naast hardlopen, reizen en het kijken van films en series.


Dan is het nu tijd voor de I ♥ Sleep-Tag!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik probeer er meestal rond 23.00 uur in te liggen. Soms lukt dit, soms ook niet. Gelukkig slaap ik meestal wel voordat de klok 00.00 uur slaat. 

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Mijn avonden zijn meestal gevuld met het kijken van series, hardlopen bij de atletiekvereniging, sporten of breng ik tijd door met mijn vriend of vrienden. Voordat ik daadwerkelijk mijn bed in duik ga ik douchen, poets ik mijn tanden, ga ik naar het toilet, leg ik mijn telefoon aan de oplader en doe ik het licht uit. 

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?

Als ik niet kan slapen lig ik vaak te woelen en te draaien. Eigenlijk ga ik nooit mijn bed uit. Ik houd mijn ogen gesloten en hoop dat ik snel weer in slaap val!

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Vroeger kon ik zeggen dat ik volwaardig zijslaper ben, maar ik merk dat ik tegenwoordig ook vaak op mijn buik of rug lig. Favoriet is toch nog wel mijn zij. 

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Liever laat je mij gewoon slapen, tenzij we op reis gaan! Als er iets ergs aan de hand is mag je me natuurlijk ook wakker maken.

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Om 7.10 uur en 7.15 uur. 

♥ Snoozen of direct opstaan?

Snoozen. Ik zet al twee wekkers en druk meestal de eerste nog op snoozen. De tweede gaat 5 minuten later en de snooze-wekker gaat dan om 7.19 uur. Heel soms druk ik de tweede ook nog op snooze. Uiterlijk sta ik dan om 7.25 uur op. ;) 

♥ Slaap je uit in het weekend?

Jazeker! Als ik niks heb gepland, slaap ik tot ik uit mezelf wakker wordt. Soms wordt ik, eerder dan gehoopt, wakker van geluiden in huis en probeer ik nog verder te slapen. Gelukkig lukt dat meestal wel.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik knarsetand. Soms zelfs zo hard dat anderen er wakker van worden. Verder kan ik nog weleens onrustig slapen, dan lig ik veel te draaien. 

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Er liggen er 4 in mijn bed, waarvan 2 voor mij en twee voor mijn vriend.

♥ Wat heb je aan in bed?

Dat verschilt per seizoen. Maar over het algemeen alleen ondergoed, soms ook een hemdje en als het echt koud is ook een lange broek.

♥ Slaap je met je sokken aan?

In de winter wel ja. Anders heb ik zulke koude voeten waardoor ik niet kan slapen. 

♥ Hoe groot is jouw bed?

140x200 cm. Op mijn verlanglijstje staat nog wel een bed van 180x200!

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Mijn wekker snoozen of uitzetten. Dan naar het toilet, douchen, aankleden en opmaken. Nog een kop koffie en dan is het vaak al weer tijd om richting het station te lopen. 

♥ Droom je elke nacht?

Ja, al kan ik me niet altijd elke droom herinneren. Het schijnt dat je de meeste dromen binnen 5 minuten nadat je ontwaakt alweer bent vergeten! 

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik heb een paar dromen die ik me goed kan herinneren, soms heb ik ook dromen die ik al eerder heb gehad. De laatste tijd droom ik heel levendig.


En tot slot, de laatste vraag:

♥ Wat is jouw grootste droom?

Ik zou graag nog een aantal mooie reizen maken. Voor de rest wil ik mezelf blijven ontwikkelen en uitdagen en hoop ik dat ik mijn vrienden en familie lang om mij heen mag hebben!