Maaike Somrad-Schrader

Maaike Somrad-Schrader, Showroomhouder Leeuwarden.

De LivingComfort producten zijn gemaakt met Friese degelijkheid in Noordwolde. Een aanpak die ik ook in de showroom passend vind. U heeft recht op een degelijk advies tot het komen van een juiste slaapoplossing. Daar help ik graag bij.

I ♥ Sleep Tag

Alle LivingComfort medewerkers hebben een gezamenlijke passie; goed slapen. Zo ook Maaike, Showroomhouder bij LivingComfort. Lees haar verhaal en slaap om te leven!

♥ Maaike, stel je even voor!

'Hi, ik ben Maaike en ik ben werkzaam als showroomhoudster, vestiging Leeuwarden van LivingComfort. Dagelijks houd ik mij bezig met het welzijn van de mens, d.m.v. persoonlijke begeleiding c.q. ondersteuning. Net als mijn werkzaamheden bij LivingComfort, vind ik het belangrijk dat de kwaliteit van het leven optimaal is. Daarnaast zet ik mij in als vrijwilligster voor jongeren die in in een moeilijke situatie zitten, met als inzet ze ook de mooie/leuke dingen in het leven te laten zien en ervaren.'

Dan is het nu tijd voor de I ♥ Sleep-Tag!

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik doe mijn best om rond een uur of 22:00 naar bed te gaan, maar ik ben nogal een woelwater en kan niet slapen voordat ik alles wat er in mn hoofd zit is gedaan. Dus tja, dan loopt het wel eens uit tot een uur of?........

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Over het algemeen ben ik zodra ik de deur niet meer uit hoef, slaap proef. Daarmee bedoel ik fris en fruitig in m'n comfi-huispakkie. Dan loop ik m'n to do lijstje af, en het overzicht van de volgende dag. Daarna zorg ik dan mn alles weer start klaar is voor de volgende dag. Zodra dit gereed is, maak ik mn hoofd leeg door een spelletje (of 1, 2, 3) op m'n tablet te doen. Zodra mn hoofd is eraan toe is val ik in slaap.

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?

Daar is vaak maar één reden voor! Dan heb ik m'n taken die ik in m'n hoofd heb gezet niet afgemaakt….daarmee kan ik het mijzelf echt moeilijk maken. Wat ik dan doe? Als ik in de gelegenheid ben, begin ik daar alsnog aan. Wanneer dit niet mogelijk is? Dan zet ik m'n tabet in en wordt er weer een spelletje gespeelt.

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Zij-/buik, en als ik heel moe ben, dan schijnt het zo te zijn dat ik op mijn rug lig en een zaag orkest produceer…..

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Een lekker ijstaart van onze plaatselijke Italiaanse ijsboer…

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Die gaat om 6:30.

♥ Snoozen of direct opstaan?

Mijn voorkeur gaat uit naar direct opstaan, maar de praktijk laat vaak anders zien! En ja, dan wordt er dus gesnoozed.

♥ Slaap je uit in het weekend?

Ja, als ik kan of als het lukt. Vreemd genoeg is het zo, dat als ik er niet uit hoef, vaak al vroeg wakker en dan ga ik er direct uit.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Knarsetanden, en praten. Voor het knarsetanden heb ik een bitje, gelukkig wordt het praten daardoor ook onverstaanbaar en heeft het bitje een dubbele werking!

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

2 grote en 1 kleine, kan je lekker in weg dommelen.

♥ Wat heb je aan in bed?

Dat hangt van de temperatuur af, in deze periode heb ik het liefst zo een jumpsuit/onesie aan.

♥ Slaap je met je sokken aan?

Om in slaap te komen heb ik altijd sokken aan en wordt altijd zonder wakker.

♥ Hoe groot is jouw bed?

160 x 200

♥ Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Mijn zoon wakker maken.

♥ Droom je elke nacht?

Kan mij er bijna nooit wat van herinneren (gelukkig), wordt er altijd op gewezen dat ik praat in mn slaap als ik het druk heb.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Die is heel bizar en die heb ik af en toe nog wel, dat ik in de winkel m'n zoon (als baby) in de kinderwagen ben vergeten. En dat terwijl onze zoon al 18 jaar is!

En tot slot, de laatste vraag:

♥ Wat is jouw grootste droom?

Dat ik mag blijven ontdekken en zo nooit zonder uitdaging/doel kom te zitten.