MediActive matras bij reuma

✓ Verlicht pijn bij reuma
✓ Comfortabel slapen zonder rugpijn
✓ Optimale drukverdeling & doorbloeding
✓ Aanbevolen door orthopeden

MediActive Medisch Matras

Onze aanbevolen keuze bij reuma
Aanbevolen door orthopeden
Van €449
nu voor:
249
reuma matras mediactive
MediActive Medisch NASA Traagschuim Matras
  • Ongekend ligcomfort
  • Optimale ondersteuning
  • Anti-allergisch & Ondersteunend
  • Drukpuntverlagend
  • Medische kwaliteit
  • Aanbevolen bij reuma

 Levertijd: 1 werkdag
Meer informatie

365 nachten gratis proefslapen

14 dagen vrijblijvend thuis uitproberen & 12 maanden gratis omruilgarantie. U betaalt pas achteraf. Meer info

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Reuma ontstaat in ieder geval niet door een ongeval, het is onbekend waarom mensen reuma krijgen.

Reuma kan worden onderverdeeld in drie categorieën: ontstekingsreuma, artrose en wekedelenreuma. Bij ontstekingsreuma worden o.a. gewrichten beschadigd door ontstekingsreacties in het lichaam. Bekende vormen van ontstekingsreuma zijn de ziekte van Bechterew en reumatoïde artritis.

Bij artrose beschadigd het kraakbeen in de gewrichten en wordt daardoor slechter van kwaliteit. Het gevolg is dat botten tegen elkaar aan kunnen gaan schuren, wat pijn en stijfheid kan veroozaken. Artrose wordt ook wel gewrichtsslijtage genoemd, maar kan op alle leeftijden voorkomen.

Bij wekedelenreuma heeft men een aandoening aan de zogenaamde weke delen: slijmbeurs, spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten. Vaak gaat het om pijn als gevolg van ontstekingen aan pezen of slijmbeurs (bursitis). Als er wel sprake is van langdurige pijn, maar er geen ontstekingen zijn, kan er sprake zijn van fibromyalgie.

Andere bekende vormen van reuma zijn hypermobiliteit, jicht, de ziekte van Lyme en osteoporose. Reuma kan op alle leeftijden voorkomen. Het is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen gevolg van de veroudering, ook kinderen en jongvolwassenen kunnen reuma krijgen.

Hoe ontstaat reuma?

De oorzaak van reuma is onbekend, waardoor reuma helaas niet genezen kan worden. Wel zijn er behandelingen waardoor de klachten kunnen verminderen. Klachten bij reuma zijn voornamelijk pijn en stijfheid in gewrichten en spieren en vermoeidheid. Bij elke vorm van reuma kunnen de klachten anders zijn of de pijn anders worden ervaren. Een goede houding is belangrijk om het bewegen efficiënter en prettiger te laten verlopen. Pijn kan onder andere worden bestreden met pijnstillers, matige beweging en rust. Vooral wanneer u rust, overdag en tijdens de slaap, is het belangrijk om aandacht te besteden aan uw houding.

Vorige Volgende

Actieprijs: U bestelt dit matras al vanaf €249,- | MediActive Medisch Matras

Bestel direct

Laat uw e-mailadres achter en ontvang gratis het e-book 'Slaap om te leven'

Verplichte velden