365 nachten thuis proefslapen - "Niet Goed = Geld Terug"

Uitproberen in uw eigen slaapkamer. Exclusief bij LivingComfort. Meer info

Wat is Latex?

Een ander woord voor een latex matras is schuimrubber matras. Een latex matras biedt in het algemeen een goede conformiteit. Dit betekent dat het matras zich goed aan het lichaam aanpast. De tegendruk op een latex matras is minimaal. Een latex matras biedt ook een correcte warmte isolering. Het vochtdoorlatende vermogen is tevens voldoende.

De kern van een latex matras kan bestaan uit natuurlatex of natuurrubber en soms synthetische latex. Doorgaans bestaat een latex matras uit een combinatie van natuur en synthetische latex. De kwaliteit is afhankelijk van het percentage natuurrubber en synthetisch rubber. Talalay latex is vanuit kwaliteitsoogmerk het meest te prefereren. Dit materiaal heeft een open celstuctuur waardoor het goed kan ademen en dus ventileren.

Eigenschappen van een latex matras?

  • Soepel en goede conformiteit
  • Redelijk drukverlagend
  • Redelijk ventilerend

Geschikte bedbodems voor een latex matras

  • Lattenbodem
  • Spiraalbodem
  • Boxspring
  • Verstelbare bedbodem

Latex of een traagschuim matras?

Een traagschuim matras biedt net als een latex matras een uitstekend aanpassingsvermogen aan uw lichaamsvormen. Een latex matras heeft redelijke drukverlagende en ventilerende eigenschappen, waarbij de drukverlagende en ventilerende eigenschappen bij een traagschuim matras optimaal zijn, mede door de open celstructuur van traagschuim. Het grootste voordeel van een traagschuim matras is dat deze vaak wat prijsvriendelijker is dan een latex matras.

Vorige Volgende

Onze klanten

Reeds 169.512 tevreden slapers gingen u voor

Ik heb rugklachten en artrose. Toen ik op zoek ging naar een nieuw matras kwam ik bij Energy+ terecht, vanwege het proefslapen en de goede garantie. Nou na drie dagen was ik eraan gewend en ben ik het matras maar gaan betalen. Want ik wist het al wel.
Agnes Burghoorn uit Den Haag
Energy+ slaper - 71 jaar
Bekijk de video
Het Energy+ matras heeft 90% van mijn klachten weggenomen. Als je op het matras ligt slaap je heel snel in. Ik heb gemerkt dat het matras lekker warm en goed geventileerd is. Bovendien slaap je veel vaster!
Alfredo Jacek uit Heerlen
Energy+ slaper - 56 jaar
Bekijk de video

Bekijk alle 2968 beoordelingen op TrustPilot.

Matras Keuzehulp

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Laat uw e-mailadres achter en ontvang gratis het e-book 'Slaap om te leven'

Verplichte velden