365 nachten thuis proefslapen - "Niet Goed = Geld Terug"

Uitproberen in uw eigen slaapkamer. Exclusief bij LivingComfort. Meer info

Wat is traagschuim?

Steeds meer fabrikanten bieden matrassen aan waar traagschuim in zit verwerkt. Maar wat is traagschuim precies, wat zijn de eigenschappen van traagschuim en wat zijn de verschillen tussen NASA  schuim, visco schuim en memory foam? 

Traagschuim

Traagschuim is een schuim van polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle (open) cellen. Deze cellen zijn niet geheel afgesloten, waardoor de lucht in de cellen niet gecomprimeerd wordt als het schuim in elkaar wordt gedrukt. Hierdoor komt het schuim weer langzaam terug in de oorspronkelijke vorm.

Een matras bestaat nooit enkel uit traagschuim, maar wordt gemonteerd op een kern van koudschuim of pocketveren. Hierdoor biedt het matras zowel ondersteuning als een hoog comfort.

Traagschuim, NASA schuim, visco schuim of memory foam?

In uw zoektocht naar een traagschuim matras zult u de termen traagschuim, NASA schuim, visco schuim of memory foam ongetwijfeld tegenkomen. Door het gebruik van de verschillende termen wil er nog weleens verwarring ontstaan bij de consument. Zijn er ook daadwerkelijk verschillen in deze verschillende soorten traagschuim? Het antwoord is nee.

Traagschuim werd in 1966 ontwikkeld door ruimtevaartorganisatie NASA. Vanaf dat moment was er een licentie nodig om NASA traagschuim te producen. Inmiddels is het patent van NASA vervallen, waardoor er geen licentie meer nodig is om traagschuim te fabriceren.

Het NASA traagschuim van toen, wordt nu ook wel visco schuim, visco-elastisch schuim, memory foam (geheugen schuim) of gewoon traagschuim genoemd.

Vorige Volgende

Actieprijs: U bestelt dit matras al vanaf €199,- | Energy+ NASA Traagschuim Matras

Bestel direct

Onze klanten

Reeds 170.876 tevreden slapers gingen u voor

Ik heb rugklachten en artrose. Toen ik op zoek ging naar een nieuw matras kwam ik bij Energy+ terecht, vanwege het proefslapen en de goede garantie. Nou na drie dagen was ik eraan gewend en ben ik het matras maar gaan betalen. Want ik wist het al wel.
Agnes Burghoorn uit Den Haag
Energy+ slaper - 71 jaar
Bekijk de video
Het Energy+ matras heeft 90% van mijn klachten weggenomen. Als je op het matras ligt slaap je heel snel in. Ik heb gemerkt dat het matras lekker warm en goed geventileerd is. Bovendien slaap je veel vaster!
Alfredo Jacek uit Heerlen
Energy+ - 56 jaar
Bekijk de video

Bekijk alle 2990 beoordelingen op TrustPilot.

Matras Keuzehulp

  • Altijd het juiste matras
  • Bespaar geld
  • Bespaar tijd
Laten we beginnen

Laat uw e-mailadres achter en ontvang gratis het e-book 'Slaap om te leven'

Verplichte velden