Matrassen ABC - A t/m F

A -  Adaptive

Adaptive is een technologie die in onze luxe matrastijken, ClimaBest hoezen (van de ClimaBest Matrastopper, ClimaBest Splittopper en ClimaBest kussen) en LivingComfort SleepProtector is verwerkt. Deze technologie zorgt ervoor dat het lichaamsvocht snel wordt verwerkt en verzorgt de afkoeling van  de slaapomgeving. Kortgezegd zorgt Adaptive ervoor dat u vochtvrij en verkoelend slaapt. 

B - Boxspring

Een boxspring is een slaapsysteem bestaande uit een bedbodem en matras. Sommige boxsprings worden uitgerust met een matrastopper (bijvoorbeeld onze EeZeeSleep en Deluxe Boxspring). Vaak is een boxspring voorzien van een hoofdbord en/of voetbord. Het woord boxspring is samengesteld uit de woorden 'box' en 'spring' en betekent vrij vertaald 'doos met veren'.  Het gaat dan niet om zachte veren van bijvoorbeeld een eend, maar om springveren, gemaakt van staal. De doos bestaat meestal uit een bak van hout, welke wordt bekleed met een dunne laag schuim en stof (bijvoorbeeld een fijngeweven stof of kunstleder).  Bovenop de box met veren komen de matrassen en eventueel een matrastopper te liggen. De keuzeopties van een boxspring zijn vaak enorm: kleuren, stoffen, verstelbaarheid (vlak of verstelbaar), type hoofdbord en voetbord, formaten, type matrassen, soorten matrastoppers. Bent u benieuwd welke boxspring bij u past? Doe dan de Boxspring keuzehulp. 

B - Buikslaper 

Een buikslaper is, de naam zegt het al, een persoon die 's nachts het liefst op zijn of haar buik ligt. Over het algemeen prefereren buikslapers vaak een steviger matras. Daarnaast kiezen buikslapers ook vaker voor een steviger kussen dan rug- en zijslapers! Wij raden buikslapers daarom aan om te kiezen voor het stevige Energy+ matras en het ClimaBest traagschuim kussen.

C - Cairfull

Cairfull is een hoogwaardig materiaal dat het klimaat van uw bed reguleert. Deze Cairfull technologie zorgt ervoor dat het matras een optimale ventilatie heeft en u 's nachts kunt genieten van een fris en hygiënisch bed. Deze ventilatie wordt verzorgd door de constant circulerende lucht. Deze constant circulerende lucht ontstaat wanneer er bewegingen plaatsvinden, zoals het veranderen van slaaphouding tijdens de nachtrust. Dankzij de drukverlagende 3D-structuur zorgt Cairfull er ook voor dat u kunt genieten van een optimaal ligcomfort. Uw lichaam kan door middel van deze technologie dus helemaal tot rust komen tijdens de nachtrust.

C - ClimaBest

ClimaBest staat voor een 100% anti-allergisch slaapcomfort. Deze anti-allergische werking wordt verzorgd door de natuurlijke probiotica, die in de protector verwerkt zitten. Matrastoppers en kussens, die zijn uitgerust met een ClimaBest hoes, zijn naast anti-allergisch ook waterdicht. Zo weet u zeker dat uw matras altijd hygiënisch schoon blijft! Nog een bijkomend voordeel van de ClimaBest artikelen is dat ze het ventilerende vermogen van een topper of kussen bevorderen!

C - Conformiteit

De conformiteit van een matras geeft aan hoe gelijkmatig een slaapsysteem zich aanpast aan de lichaamscontouren. Hoe hoger de conformiteit van een matras of bedbodem is, des te beter het lichaam ondersteund wordt. Een matras met een optimale conformiteit zorgt ervoor dat de druk over het gehele lichaam wordt verdeeld, omdat het gehele lichaam in contact staat met het matras. Door deze drukverdeling blijft het lichaam netjes in een rechte lijn liggen, waardoor u geheel tot rust kan komen tijdens uw nachtrust. Bent u op zoek naar een matras met een optimale conformiteit? Dan is een traagschuim matras, gecombineerd met een koudschuim kern de beste optie voor u!

D - Densiteit

Densiteit betekent dichtheid. In het geval van schuimen die in matrassen gebruikt worden, als traag- en koudschuim, betreft het de celdichtheid. De densiteit van een matras houdt het gewicht per kubieke meter. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zegt de densiteit niets over de hardheid van het matras. De celdichtheid van een matras is erg belangrijk wanneer we kijken naar het ventilerende en vochtregulerende vermogen van een matras. Schuim met een hogere densiteit gaat vaak langer mee dan schuim met een aanzienlijk lagere densiteit. Ben je op zoek naar een kwalitatief koudschuim of traagschuim matras? Dan raden we aan om voor een matras te kiezen met minimaal een waarde van 35.

D - Dromen

Dromen, het is iets dat ieder mens wel eens doet, maar wat houdt het eigenlijk in? Een mens droomt uitsluitend tijdens de vierde fase van onze slaapcyclus, ook wel de REM-slaap genoemd. Dit komt, omdat in tegenstelling tot je spieren, je hersenen nog steeds actief zijn 's nachts. Wanneer we dromen vindt er eigenlijk een spontane activiteit plaats in onze hersenen. Waar sommige dromen duidelijk fictie zijn, kunnen sommige dromen soms levensecht aanvoelen. Dit komt, omdat onze hersenen levensechte beelden en geluiden kunnen creëren, die we ook werkelijk waarnemen tijdens het dromen. De lengte van een droom is vaak afhankelijk van de duur van de REM-slaap. Hoe langer de REM-slaap duurt, des te langer je waarschijnlijk zult dromen. Een voordeel van dromen is dat er zich soms een simulatie van een mogelijk ''echte'' gebeurtenis voordoet. Dankzij het dromen weten we vaak hoe we ons in zo'n situatie zouden gedragen. Je zou dus kunnen stellen dat we leren tijdens onze slaap!

D -Dekbed

Een goed dekbed is essentieel voor een goede nachtrust. Het dekbed is tenslotte het slaapaccessoire dat ons dat knusse, geborgen gevoel geeft. Dekbedden zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er 4-seizoenen dekbedden, zomerdekbedden en winterdekbedden, Welk soort dekbed het beste is, is vaak afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van degene die eronder ligt. Er zijn echter wel een aantal punten waar een goed dekbed aan dient te voldoen. Ten eerste is het belangrijk dat een dekbed ventilerend werkt. Vooral in de zomer is dit van groot belang. Er is immers niets zo vervelend als zwetend wakker worden, vanwege je dekbed. De tweede voorwaarde waar een goed dekbed aan dient te voldoen, is dat het soepel en zacht moet aanvoelen. Dit verhoogt het algehele ligcomfort van je slaapsysteem namelijk. Ten derde is het handig om een anti-allergisch dekbed aan te schaffen. Zo weet je zeker dat je geen last krijgt van vervelende stofdeeltjes of huisstofmijt. 

E - EeZeeSleep

EeZeeSleep is de naam van zowel een van onze boxsprings, als een van onze matrassen. Onze EeZeeSleep collectie biedt onze klanten een uitstekende kwaliteit tegen een lagere prijs dan normaal. Hierdoor is de prijs-kwaliteit verhouding van deze collectie zeer uitstekend te noemen!

E - Energy+

Energy+ staat voor ons Energy+ matras. Dit is een pocketveren matras met daarop 5 cm traagschuim met een HR-waarde van 50. Het matras is opgedeeld in 5 zones, die zich vormen naar het lichaam. Zo wordt het hele lichaam ondersteund en wordt de druk over het lichaam verdeeld. Door de pocketverenkern veert dit matras uitstekend mee met het lichaam, wanneer er van slaaphouding wordt veranderd. De toplaag van het matras is gemaakt van zeer kwalitatief traagschuim. Samen met de pocketveren kern zorgt deze laag voor een optimaal ligcomfort.

F - Formaten

Boxsprings, bedbodems en matrassen zijn er is allerlei verschillende soorten en maten. Om iedereen te kunnen voorzien van een product dat naadloos op hun wensen aansluit, hebben we slaapsystemen van 60 x 120 cm tot 200 x 200 cm.

F - Fibromyalgie

Fibromyalgie is een vorm van reuma en betekend letterlijk 'pijn in spieren en bindweefsel'. Wanneer je fibromyalgie hebt, ervaar je een chronische pijn, voornamelijk in de spieren en bindweefsel. De pijn gaat vaak samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De klachten zijn bij iedereen verschillend en kunnen ook wisselen. Typerend bij fibromyalgie zijn de pijnpunten, de zogenoemde 'tenderpoints'. Deze kunnen zich bevinden in bijvoorbeeld de nek, schouders, lendenen en heupen. Wanneer er bij druk pijn wordt ervaren op een pijnpunt, wordt dit pijnpunt als positief beschouwd. Een test is positief wanneer bij 11 van de 18 tenderpoint pijn wordt ervaren. Deze worden altijd vergeleken met vaste controlepunten.

Veel fibromyalgiepatiënten hebben last van slaapstoornissen vanwege de pijn. Hierdoor is de nachtrust minder lang en minder diep, waardoor het voorkomt dat mensen met fibromyalgie oververmoeid zijn en overdag niet goed kunnen functioneren. Slaap speelt een belangrijke rol in het herstel van het lichaam en een goede nachtrust zorgt ervoor dat men overdag beter (en met minder pijn) kan functioneren. Omdat een goede nachtrust belangrijk is bij de pijnbestrijding van fibromyalgie, is een goed, drukverlagend en comfortabel matras zeker raadzaam. Een drukverlagend matras zorgt voor optimale lichaamsondersteuning en verlaagt de druk op uw pijnlijke drukpunten. Ook is een goed ventilerend en vochtwerkend matras een vereiste aangezien fibromyalgie gepaard gaat met ontstekingen.

Vorige Volgende

365 nachten thuis proefslapen - "Niet Goed = Geld Terug"

Uitproberen in uw eigen slaapkamer. Exclusief bij LivingComfort. Meer info